Üç bankayı borçları yüzünden soymuşlar: İki saatte yakalandılar

Avcılar’da bir banka şubesini soyduktan iki saat sonra olayda kullanılan silah ve çalınan paralarla yakalanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin iki ayrı banka soygunun daha failleri olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 27.05.2015 - 17:06
Abone Ol google-news

<video:286181>

3 bankayı borçları yüzünden soydular, 2 saat sonra yakalandılar - VİDEO
Avcılarda 3 gün önce bir banka şubesine gelen silahlı ve maskeli iki kişi, içerde bulunanları etkisiz hale getirdikten sonra kasada bulunan 97 bin lira, 43 bin 300 dolar ve 26 bin Euro’yu alarak kaçmışlardı. Olayın ardından çalışma başlatan polis, güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Polis, hırsızların kaçtığı aracı kameralar yardımıyla takip etti. Bir süre sonra aracı terk eden şüphelilerin başka bir araca bindikleri belirledi. Bu aracın plakasının tespit edilmesiyle operasyon başladı. Önce aracın sahibi olduğu öğrenilen şüpheli kendi payına düşen parayla birlikte evinde yakalandı. Olaya karışan diğer şüpheliler de peş peşe yapılan operasyonlarla gözaltına alındı.


PAYLAŞTIKLARI PARALAR EVLERİNDE BULUNDU

Şüphelilerin evinde yapılan aramada iki saat önce bankadan çalınan paralar ele geçirildi. Ayrıca olayda kullanılan 3 adet pompalı tüfek ile çok sayıda mermi bulundu. Şüphelilerden ikisinin PVC pencere işiyle uğraştığı diğerinin ise temizlik firması sahibi olduğu ortaya çıktı.

İKİ BANKA SOYGUNU DAHA YAPTIKLARI BELİRLENDİ

Şüphelilerin 29 Ağustos 2014 tarihinde Mahmutbey, İstoç’da bir banka şubesine gelerek soygun yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin silahlarla girdikleri bankada içerdekileri etkisiz hale getirdikten sonra veznelerde bulunan yaklaşık 155 bin lira para ile 18 bin 939 doları gasp ederek kaçtıkları belirtildi. Şüphelilerin ayrıca 15 Aralık 2014 tarihinde Bayrampaşa’da bir başka banka soygunu yaptıkları da tespit edildi. Bu soygun sırasında da şüphelilerin yaklaşık 30 bin lira çaldığı öğrenildi.

'BORÇLARIMIZI ÖDEMEK İÇİN YAPTIK'

Şüphelilerden daha önceden polise geliş kayıtları bulunmayan Serçiyan A.(39) ile Koray Ç.(33) olaylarla ilgili ifade vermeyerek “susma” haklarını kullandı. Olayla ilgili ifade veren şüphelilerden oto hırsızlığından polise geliş kaydı bulunan Yusuf D. ise ifadesinde borçları yüzünden böyle bir işe kalkıştığını yaptığına çok pişman olduğunu söylediği öğrenildi.

Banka soyguncusu üç şüpheli işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler