Erdoğan'dan canlı yayında Can Dündar'a tehdit

Erdoğan’dan tehdit Cumhurbaşkanı, Can Dündar imzasıyla MİT TIR’larını haber yapan gazetemiz için ‘Bu casusluk faaliyetinin içine o gazete de girmiştir. Haberi yapan bedelini ağır ödeyecek’ ifadelerini kullandı

Yayınlanma: 31.05.2015 - 22:41
Abone Ol google-news

<video:288894>

Erdoğan şöyle konuştu: “Bu olay Bayırbucak Türkmenleriyle alakalı bir konu. Hep şunu ifade etmişimdir: Özellikle insani yardım noktasında şu anda Milli İstihbarat Teşkilatımız Bayırbucak Türkmenlerine bu desteği vermektedir. Kimden aldın bu rakamları? Paralel yapı. MİT’e yönelik atılan o iftiralar bir ajan bir casusluk faaliyetidir ve bu gazete de bunların arasına girmiştir. Avukatlarıma talimatı verdim hemen davayı açtım. Burada hakikaten samimi dürüst olan, onlara verdiğimiz eğitimi çok samimi olarak açıklarlar. Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu. Üst akıl böyle bir talimat veriyor. DAİŞ’ten bahsettiler, terör örgütlerinden bahsettiler. Bayırbucak Türkmenleriyle ilgili bizim desteğimizin olmadığını iddia ediyorlar. Ahmet Davutoğlu Bey’in, benim defaatle yaptığımız toplantılar var. Lojistik yardımlarımızı, verdiğimiz eğitimleri açıklarlar. Biz onları yalnız bırakmamanın ötesinde, sıkıntıda olanların bir kısmını ülkemize çektik, tekrar daha sonra gönderdik. Bu konuda bize muhalif olan siyasilerden, bunu bilenler de vardır. Biz zalim Esed’in eline bunları bırakamayız. Elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Ben davamı da açtım. Bunların derdi Türkiyenin imajına gölge düşürmek. Bunu özel haber olarak yapan kişi de bunun bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu” diye konuştu.

Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, siyasi hayatı boyunca karşısında güçlü bir muhalefet görmek istediğini belirterek şöyle devam etti: “Bakınız ben ‘2023’ diyorum, bunun için ‘başkanlık sistemi’ diyorum. Muhalefet partileri Türkiye’yi yeniden koalisyon dönemlerine döndürmenin hesabını yapıyor. Benim gündemimde yeni anayasa ve onunla birlikte de başkanlık sistemi var. Türkiye’nin rotasını 1990’lara çevirmek isteyen bir muhalefetle karşı karşıyayız. ‘Eski Türkiye daha iyiydi’ diyebilecek kadar kontrolü kaybetmiş durumdalar. Yeni Türkiye’nin karşısına alternatif olarak eski Türkiye’yi koyan bir anlayışla 7 Haziran’da Türkiye seçime gidiyor.”

Altın klozet bulursa...

TRT’de de canlı yayına katılan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun söylediği “altın kaplamalı klozet” tartışmalarıyla ilgili olarak, “Buyursun gelsin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde buraları dolaşsın. Eğer böyle bir şey bulamazsa, kendisi bu görevi bırakmaya var mı? Bulursa ben Cumhurbaşkanlığı görevini bırakacağım” dedi. Erdoğan canlı yayında başkanlık sistemi ile ilgili tartışmaları beklediği gibi meydanlarda pek bulamadığını belirterek, “Muhalefet bu konuya hiç girmiyor. Parlamentodaki böyle bir sayının oluşması onları ciddi manada rahatsız ediyor” diye konuştu. Başkanlık sisteminin de bir sınırı olduğunu ve kendilerinin bir totaliter rejim özlemi içerisinde olmadıklarını kaydederek, “Şahsımla alakalı bir beklentim yok. Ülkem çok çabuk sıçramalı” diye konuştu.

Çözüm süreci

Erdoğan, “paralel yapı” ile ilgili olarak, 8 Haziran sonrası aynı hükümet olursa süreci devam ettireceklerini söyledi.

“HDP barajı aşamazsa çözüm süreci etkilenir mi?” sorusuna ise Erdoğan “Böyle bir şeyi düşünmek bile hayal. Çözüm sürecini başlatan bunlar değil ki, biziz. Üç kademeli başlattık. Bir, demokratik açılım ilk adımıydı. İkinci adım, Millî Kardeşlik Projesi olarak devam etti. Üçüncü adım ise çözüm süreci. Bunun karşısına dikilme durumu olursa, bunu tabiiki aşacağız. İllegal yöntemlere başvuranlar da bedelini muhakkak göreceklerdir. Son parlamentoda İçişleri Bakanlığımızın çıkarmış olduğu yasalarda bunlara yönelik yasalardır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler