Gökçek yayındayken korumaları adam dövdü

Melih Gökçek, canlı yayındayken korumalarından vatandaşa “hareketlerin şüpheli” dayağı.

Yayınlanma: 02.06.2015 - 04:49
Abone Ol google-news

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 29 Nisan akşamı TGRT’de canlı yayındayken, bina önünde bekleyen korumalarının yoldan geçen bir vatandaşı “hareketlerin şüpheli” diyerek gerekçesiyle darp ettiği ortaya çıktı. Mağdur vatandaşın ihbarı üzerine gelen polis ekipleri, korumaları gözaltına alamayıp geri döndü. Savcılık, soruşturma başlattı.
Çankaya Polis Merkezi Amirliği tarafından hazırlanan tutanakta, şüpheli olarak “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı korumaları” yer aldı. Savcılığa gönderilen tutanağa göre, müşteki İbrahim Aydın, Kızılay’daki Konur 2 Sokak’taki bir otelde çalışıyordu. 29 Nisan günü saat 22:40 sıralarında otelden ayrılarak eve gitmek için yola koyulan Aydın, Kızılırmak Sokak’tan saat 23:00 sıralarında TGRT binasıın önüne geldi. Binanın önünde kaldırımda oturarak, cep telefonu ile kız arkadaşı ile konuşan Aydın, yanına birkaç kişinin geldiğini görünce tinerci sandı. Bunun üzerine parkın üst kısmına çıkan Aydın, bu sırada yanına kulaklarında kulaklık bulunan, görünüşlerinden koruma olduğu, üzerinde takım elbise bulunan 3 kişi yanına geldi. Kısa boylu, üzerinde beyaz tişört, koyu kahve renkli ceket olan kişi, İbrahim Aydın’a görevli olup olmadığını, burada niçin gezdiğini sordu. Aydın, görevli olmadığını ve kız arkadaşını beklediğini söyledi. İbrahim Aydın, bu aşamadan sonra olanları polise şöyle anlattı:
 
Kalabalık oluşunca korkumdan Mithat Paşa Caddesi’ne doğru kaçmaya başladım. Orada bulunan kişiler beni kovaladıktan 100 metre sonra yakaladı. Yakalayınca beni darp etmeye başladılar ve yere yatırdılar. Bu sırada kalp hastası olduğumu söyledim. Bunun üzerine kollarımı arkaya doğru büktükten sonra beni havaya kaldırdılar. Cebimden cüzdanımı çıkartılar ve kimliğime baktılar. Bir jeep’ten iri yapılı takım elbeseli bıyıklı biri yaklaşarak yakamdan tuttu ve kim olduğumu ve niçin burada gezdiğimi sordu. Ben de kız arkadaşımı beklediğimi söyledim. Bana çok şüpheli hareketlerim olduğunu söyleyerek, akıllı olmamı ve çekip gitmemi söyledi. Daha sonra orada bulunanların yanından ayrıldım ve TGRT binasının önünde beklemeye başladım. 155 polis merkezini arayarak yardım istedim. Gelen ekipler ile birlikte TGRT’te binasının yanına gittim. Oraya gittiğimizde beni kovalayan, yere yatıran ve darp eden şahıslar oradaydı. Gelen ekibe kendisini darp eden şıhısları gösterdim. Ancak şahıslar görevli oldukları belirterek polis aracına binmediler. Polis ekibi, beni darp eden şahısların büyükşehir belediye başkanının korumaları olduğunu söyledi.”


 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon