İddianame Saray’dan

Erdoğan, Can Dündar hakkında suç duyurusunda bulundu, 2 müebbet ve 42 yıl hapis istedi

Yayınlanma: 02.06.2015 - 22:56
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT’e ait TIR’lardaki silahların görüntüsünü yayımlayan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında suç duyurusunda bulundu. Erdoğan, Dündar’ın iki kez müebbet ve 42 yıla kadar da hapisle cezalandırılmasını istedi.

Erdoğan, MİT’e ait TIR görüntüleri nedeniyle “Bedelini en ağır şekilde ödeyecek. Öyle bırakmam onu” diyerek tehdit ettiği Can Dündar’ı dün “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı” sıfatıyla şikayet etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2 sayfalık bir dilekçe veren Erdoğan, şu suçlamada bulundu:

“Şüpheli Can Dündar, paralel örgüt tarafından kendisine sızdırılan bu sahte görüntü ve bilgileri yayınlayarak bahse konu yardım TIR’larını, planlanan kurgu çerçevesinde ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin terör örgütlerine yardım ettiği algısı oluşturmak amacıyla’ sahte ihbar ve sahte delillerle tuzak kurarak tamamen hukuka aykırı bir biçimde arayan örgüt mensuplarının eylemlerine iştirak etmiştir. Devletin ve milletin milli menfaatlerini paralel örgüt ile birlikte hareket ederek, gerçeğe aykırı görüntü ve bilgileri yayınlamak suretiyle hedef alan şüphelinin bu eylemi kesinlikle gazetecilik olarak değerlendirilemez.”

Gerçek değil ama...

Erdoğan, ayrıca Can Dündar’ın yürütülen soruşturmalarla ilgili alınan yayın yasağı kararlarına rağmen, “gerçeği yansıtmayan haber, yorum ve görüntüleri yayınlamak suretiyle adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve gizliliği ihlal suçlarını da işlediğini” öne sürerek, şikayet konusu eylem nedeniyle Dündar’ın, Türk Ceza Yasası’nın eylemine uyan maddeleri gereğince cezalandırılması amacıyla başsavcılığa başvurma zarureti doğduğunu belirtti.

Dilekçede, Dündar’ın Türk Ceza Yasası’nın 312, 327, 328, 330, 220, 285 ve 289. maddeleri uyarınca biri ağırlaştırılmışmış olmak üzere iki kez müebbet ve ayrıca 42 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Söz konusu maddeler, terör örgütü kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak; terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal veya askeri casusluk, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, gizli kalması gereken bilgileri açıklama, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, soruşturmanın gizliliğini ihlal, Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs suçlarını düzenliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler