Vali Topaca'dan 'Altın klozet' savunması

Vali Topaca, “O klozet, beyaz. ‘Altın kaplama’ denilen, altın rengi boya. Çöp kovası 276, diş fırçalık 630, tuvalet kâğıtlık 366, sabunluk 722, havluluk 408, altın tuvalet fırçalık 254, askılık 155 TL” dedi.

Yayınlanma: 04.06.2015 - 10:08
Abone Ol google-news

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tazminat davası açmasına kadar uzanan altın klozet tartışmasının merkezindeki isim, Hatay Valisi Ercan Topaca konuştu...

SADECE TUVALET DEĞİL: Tartışma konusu işin toplam bedeli 638 bin TL. Sadece tuvalet yapılmış gibi bir hava oluşturuldu. Bu onarım, valiliğin yaklaşık bin metrekarelik bir katıdır. Kapısı, penceresi, kalorifer, internet sistemi, yer döşemeleri, dış cephe boyası...

ALTIN OLANI YOK: Malzemeleri mağazalardan sorabilirler. “Altın kaplama” diye geçiyor, aslında altın renginde boyamadır. Madeni kromdur. Sarıysa “Altın kaplama” diye geçiyor. Sorduk, bu ürünlerin altın olanları da yok. Alınan çöp kovası 276, diş fırçalık 630, tuvalet kâğıtlık 366, sabunluk 722, havluluk 408, altın tuvalet fırçalık 254, bornoz askılığı 155 TL. Tümüne ödenen 2 bin 811 TL.

KORUMASINA ULAŞTIM: Sayın Kılıçdaroğlu, klozet ile ilgili bir atıf yaptı. O günlerde de bu haber tartışıldığı için hemen beni kastettiğini düşündüm. Aradım. Kendisine ulaşamayınca Koruma Müdürü Koray Bey’e dedim ki: “Bu konu tamamıyla yalandır. Yanlış bilgilendirme var, ben bilgilendirmek istiyorum. Bana dönerseniz memnun olurum, aksi takdirde açıklama yapmak durumunda kalacağım.” 5 gün oldu; dönüş olmadı bana.

HAKKIMI SAVUNACAĞIM: Beni suçlayıcı bir şey olduğu için Sayın Kılıçdaroğlu kusura bakmasın, o ne kadar dürüstse ben de o kadar dürüstüm. İsraf yapan müsrifle beni karıştırmasın. Devletin kör kuruşunun hesabını yapan biriyim. Yalan haberlerle şahsımı rencide edecek şekilde itham etmeye kimsenin hakkı yoktur. “İşlem yapılsın” diyor. Elbette ben de hakkımı savunacağım.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TOPACA'YA: HEMEN DAVA AÇ

Vali Topaca, önceki gün Hatay’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuyu görüştü. Hatay’dan İskenderun’a geçerken helikopter sohbetinde konu başlıklarından biri de altın klozet tartışmasıymış.

''SENİNKİLER SARIYMIŞ''

Topaca, seçim sonrası dava açacağını söyleyince Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdiği helikopter sohbetinde Topaca’ya espri de yapmış: “Seninkiler sarıymış bizde sarı da yok.” (Habertürk/Volkan Yanardağ)

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon