Patlama ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

İçişleri Bakanlığı, "Diyarbakır'da HDP mitingi esnasında iki ayrı noktada patlama meydana gelmiş, olayda 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, ilk belirlemelere göre 100'ün üzerinde vatandaşımız da yaralanmıştır" denildi.

Yayınlanma: 06.06.2015 - 00:05
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanlığınca, Diyarbakır'da HDP mitingi esnasında iki ayrı noktada patlama meydana geldiği, olayda 2 vatandaşın hayatını kaybettiği, ilk belirlemelere göre 100'ün üzerinde vatandaşın da yaralandığı bildirildi.

Bakanlıktan, patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugün, saat 17.50 sıralarında, Diyarbakır'da Hakların Demokratik Partisi (HDP) mitingi esnasında iki ayrı noktada patlama meydana gelmiş, olayda 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, ilk belirlemelere göre 100'ün üzerinde vatandaşımız da yaralanmıştır.

Olayla ilgili olarak Bakanlığımızca uzman ekipler derhal Diyarbakır'a gönderilmiştir. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve faillerin yakalanması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

Eylemin, doğrudan demokrasimize, seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesini engellemeye yönelik yapıldığı değerlendirilmektedir. Olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, başta aileleri olmak üzere yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler