O Albay’ı vurdular

Motosikletten açılan ateş sonucu ağır yaralanan kişinin Albay Fehmi Altınbilek olduğu iddia edildi. Altınbilek Kızıldere katliamını yönetmişti.

Yayınlanma: 08.06.2015 - 04:48
Abone Ol google-news

67 yaşındaki emekli Albay Çetin Oğuz ve eşi Asuman Oğuz (66) yolda yürürken iki kişinin bulunduğu motosikletten açılan ateş sonucu yaralandı. Yaralı çift götürüldükleri hastanede tedavi altına alındı. Albay Çetin Oğuz’un sahte kimlik kullandığı, Kızıldere katliamında Mahir Çayan ve 9 devrimcinin ölümüyle sonuçlanan askeri operasyonu, TİKKO lideri İbrahim Kaypakkaya’nın yaralı olarak yakalandığı operasyonu yöneten Albay Fehmi Altınbilek olduğu iddia edildi. İstanbul Jandarma Merkez Komutanlığı ise Çetin Oğuz’un Altınbilek olduğu iddialarını yalanladı.

Uğur Mumcu yazmıştı: Kim koruyor bunları, kim?

Beşiktaş Balmumcu Mahallesi Şakir Kesebir Caddesi üzerinde bulunan Jandarma Bölge Komutanlığı önünde emekli Albay Çetin Oğuz (67) ve eşi emekli öğretmen Asuman Oğuz’un (66) kaldırımda yürüdüğü sırada, çiftin yanına yaklaşan ve 2 kişinin bulunduğu motosikletten ateş açıldı. Saldırganların silahından çıkan kurşunlar emekli albay ve eşine isabet etti. Yaralı çift taksiyle Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri caddeyi emniyet şeritleriyle çevirerek delil araştırması yaptı. Daha sonra hastaneye gelen olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını burada sürdürdü. Polis motosikletli saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Silahlar ona ait çıktı

Saldırıya uğrayan albayın Çetin Oğuz değil, Kızıldere katliamında Mahir Çayan ve 9 devrimcinin ölümüyle sonuçlanan askeri operasyonu, TİKKO lideri İbrahim Kaypakkaya’nın yaralı olarak yakalandığı operasyonu yöneten Albay Fehmi Altınbilek olduğu iddia edildi. Ankara’da suikastta ölen Albay Cem Ersever’le emekli Albay Veli Küçük’ün yakın arkadaşı olarak bilinen Altınbilek’in adı ilk kez 13 Nisan 1970’te duyuldu. Anılan tarihte öldürülen Asteğmen Doktor Necdet Güçlü cinayetinde kullanılan iki silahtan birinin sahibi o dönemde yeni göreve başlayan Fehmi Altınbilek olarak belirlendi. Altınbilek, daha sonra Kızıldere katliamının başaktörü oldu. 27 Mart 1972’de gerçekleştirilen ve Mahir Çayan ile 9 devrimcinin ölümüyle sonuçlanan katliamın komutanı olan Fehmi Altınbilek, 24 Ocak 1973’te Dersim’in Çemişgezek ilçesi Vartinik köyü Mirik mezrasında İbrahim Kaypakkaya’nın yaralı olarak yakalandığı operasyonu da yönetti.

Jandarma Altınbilek’i yalanladı

Balmumcu’daki silahlı saldırının ardından, vurulan kişinin Emekli Albay Fehmi Altınbilek olduğunu Jandarma Merkez Komutanlığı yalanladı.

Devlet koruması altındaydı

bet ettiği öğrenildi. Ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alınan emekli albayın sol örgütlerin ölüm listesinde yer aldığı için devlet koruması altında olduğu belirtildi. Çetin Oğuz’un eşi Asuman Oğuz’un (66) tedavi de sürüyor. Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri çevrede bulunan güvenlik kameralarını toplayarak görüntüleri incelemeye aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler