AKP'li eski başkana 'Cadde' kıyağı

Eski Küçükçekmece Belediyesi Başkanı Aziz Yeniay’ın 199 home ofis ve 69 bağımsız birimden oluşan Cadde 24 projesinin boş bir arazi üzerine kurulmasına rağmen riskli yapı ruhsatı verildiği ve vergiden muaf tutulduğu iddia edildi. Projenin iptali için dava açıldı.

Yayınlanma: 12.06.2015 - 13:58
Abone Ol google-news

Küçükçekmece Belediyesi Eski Başkanı Aziz Yeniay’ın şirketi 24 Gayrimenkul’ün Halkalı’da 100 milyon dolar yatırımla yükselen Cadde 24 projesinin kaçak olduğu iddia edildi. Üstelik boş bir arazi üzerine yapıldığı halde riskli yapı ruhsatı verilen proje kentsel dönüşüm kapsamına alınarak hem vergiden hem de harçtan muaf tutuldu. İnşaatına Ekim 2013’te başlanan projede 11 bin 40 metrekare arsa alanı üzerinde 40 bin metrekare inşaat alanı ve 199 home ofis ile 69 bağımsız birim bulunuyor.

Cadde 24’ün riskli yapı tesbiti ve harç vergi ücretlerinden muafiyeti işlemleri ile inşaat ruhsatının iptali için CHP Meclis Grubu adına Av. Erhan Aslaner İstanbul idare mahkemesinde dava açtı. Aslaner’e göre projenin inşaatına da Aziz Yeniay döneminde başlandı.

Riskli Yapı Tesbiti harç vergi ürcertelerinden muafiyet işlemlerinin itpali için 4 Haziran 2015’te İstanbul İdare Mahkemesi’ne açılan dava dilekçesinde “12 pafta 5573 numaralı parsal üzerinde meskun bir bina olmadığı gibi riskli bir yapı da yoktur. Riskli yapı tesbiti hukuka aykırı yapılmış ve bina riskli yapı ilan edile rek parselde riskli yapı ile uygun olmayan büyüklükte bir bina yapılmıştır. Bina harç ve vergilerden muaf tutularak kamunun büyük oranda zarara uğratılmıştır” denildi.

 

İmarı değişti

Kaçak iddiaları ile gündeme gelen proje için Küçükçekmece Belediyesi, Şubat ayında yeni bir imar değişikliği yaptı.

Cadde 34 projesinin nşaat ruhsatının iptali ile ilgili dava dosyasında ise “Küçükçekmece Belediyesi Meclisinin 06.02.2015 tarih ve 34 sayılı kararıyla dava konusu Halkalı’daki parselde plan değişikliği yapılmış ancak bu değişiklik İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinde onaylanmadığından daha kesinleşmemiştir. Bu değişikliğe ihtiyaç duyulmamasının nedeni mevcut binanın hukuka aykırı olmasıdır” ifadelerine yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler