Rezaletin böylesi

420 yıllık Sinan Paşa Külliyesi’nin duvarını kamyonlar rahatça girebilsin diye yıkıp kapı açtılar

Yayınlanma: 24.06.2015 - 06:53
Abone Ol google-news

Yenişehir ilçesinde 420 yıllık tarihi Sinan Paşa Külliyesi’nin duvarı, restorasyon çalışmaları kapsamında kamyonların giriş çıkışı için yıkılarak kapı açıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, duvarın üzerinde çatlaklar bulunduğunu savunarak, malzeme akışını sağlayacak başka bir ulaşım yolu bulunmadığı için restorasyon bitene kadar bu kapının açık tutulacağını söyledi.

Sama İnşaat yetkilileri, yıkılarak kapı açılan duvarın 7-8 yıl önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edildiğini ancak üzerinde yine de çatlaklar olduğunu söyledi. Yetkililer “Çalışmalar tamamladıktan sonra aynı taşlarla yeniden yapılacak” dedi.

Yüklenici firma yetkilisi, duvarın yıkılması için Anıtlar Kurulu’ndan izn alındığını belirtirken Meclis Üyesi ve Plan-Bütçe Komisyonu Üyesi Ercan Özel, kurulun böyle bir izin vermediğini söylediğini, bununla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın soruşturma başlattığını belirtti.

Özel, “Bu çalışmaların o kadar hassasiyetle yapılması gerekirken, bizim kepçe ile parçalanan o duvardaki taşlarımız şu an ağır tonajlı araçların altında eziliyor. Bir tarih yok oldu” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler