Yeşil Yol'a dur denildi

Samsun'dan Artvin'e uzanacak Yeşil Yol”un, milyonlarca yılda oluşan benzersiz doğayı yok edeceği, sonraki nesillerin yeşile hasret kalacağı vurgulanıp. projesinin özünde doğa katliamı, gerçek niyetin 'yeşil para' kazanmak olduğu ve binlerce yaşam türünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı belirtildi.

Yayınlanma: 29.06.2015 - 23:36
Abone Ol google-news

İzmir Fırtına İnsiyatifi tarafından Kıbrıs Şehitleri Caddesinde yapılan yürüyüşe katılan yüzlerce yurttaş tulum ve horon eşliğinde, “ Kaçkarıma dokunma”, " Yeşilime dokunma”, “ Katil sermaye", "Doğamı yok etme"   sloganlarıyla Gündoğdu Alanı’na kadar yürüdü.

Gurub adına yapılan açıklamada  'Doğu Karadeniz'i batıdan doğuya kat etmesi planlanan “Yeşil Yol” otoyol projesinin adındaki “Yeşil” kelimesinin kadırmaca olduğu' vurgulandı.

Açıklamada;   “Samsun ve  Artvin’i  kapsayan 2 bin 6 yüz kilometrelik yol projesine bu ad uygun görülmüş. Projeye göre bu illerde bulunan yüksek irtifa yaylaları, yollar ile birbirine bağlanacak, Tüm Doğu Karadeniz dağ silsilesini araçla kat etmek mümkün olacak. Farklı şekilde anlatılıyor olsa da bize göre bu projenin amacı, özellikle Doğu Karadeniz’in el değmemiş bölgelerini imara açmak, SİT alanı ve Milli Park gibi koruyucu hukuki kavramları ortadan kaldırmak ve nihayet doğayı büyük sermayeye peşkeş çekmektir” görüşü dile getirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler