Bekir Coşkun'a 'milletvekillerine hakaret' suçundan ceza

Anayasa Mahkemesi, gazeteci yazar Bekir Coşkun'un, köşe yazısı nedeniyle "milletvekillerine hakaret" suçundan cezalandırılmasını, ifade ve basın özgürlüğünün ihlali saydı.

Yayınlanma: 01.07.2015 - 14:21
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesi, gazeteci yazarBekir Coşkun'un, köşe yazısı nedeniyle "milletvekillerine hakaret" suçundan cezalandırılmasını, ifade ve basın özgürlüğünün ihlali saydı ve Coşkun'a 5 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar verdi. İhlal ve sonuçlarını ortadan kaldırmak için yeniden yargılama yapılmak üzere karar örneği ilgili mahkemeye gönderildi.

Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı Bekir Coşkun, 4 Temmuz 2013'te "Boyalı Merdivenler" isimli bir yazı kaleme aldı. Bazı AKP milletvekilleri yazıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Bekir Coşkun hakkında, kamu görevlilerine görevinden dolayı alenen suçundan kamu davası açıldı. Coşkun'a 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Mahkeme kararına yapılan itirazların da reddedilmesi üzerine, Coşkun, ifade ve basın özgürlüğünün ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu. 

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca ele alınan bireysel başvuruda, Coşkun'un ifade ve basın özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verildi. 

Yüksek Mahkemenin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler