Taksim'de 'Savaşa Hayır' yürüyüşü

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyesi, gerçekleştirdikleri yürüyüşle Suriye’ye yönelik olası bir savaşa karşı barış talebini dile getirerek, “Savaşa hayır” diye haykırdı.

Yayınlanma: 02.07.2015 - 22:28
Abone Ol google-news

Taksim Tünel’de akşam saatlerinde bir araya gelen aralarında HDP’nin de bulunduğu çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyesi, “Halkların kardeşliğini ve barışı savunacağız, savaşa hayır” pankartı açarak, “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP” sloganı eşliğinde Galatasaray’a yürüdü.

Yürüyüşte Bilal Erdoğan’ın ok atarken çekilmiş bir fotoğrafı üzerine yazılan “Bilal Gitsin Savaşa” dövizi dikkat çekti. HDP İstanbul Milletvekilleri Levent Tüzel ve Beyza Üstün’de eyleme destek verirken, burada bir konuşma yapan Beyza Üstün, “HDP olarak Ortadoğu’da savaş istemiyoruz. Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’nin güneyinde devlet istemiyoruz diye bir söz söylemeye hakkı yok. Biz ortadoğu halkları olarak barış istiyoruz. Bunun karşısına topla, tüfekle çıkarsanız, halkların yanında yer alacağız” dedi.

Grup adına ortak basın açıklamasını okuyan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Samet Mengüç ise “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti’nin Suriye’ye karşı tasarladıkları savaş manevraları, söylem ve tavırları hem ülkemizde hem de Ortadoğu halklarında doğal olarak endişe ve kaygıya yol açmıştır. Her savaşta olduğu gibi bu savaşın da emekçi halkların, gençlerin kanı ve canı üzerinden yürütüleceği açıktır. Hiçbir savaşın kazananı olmamıştır ve olmayacaktır” diye konuştu.

2 Temmuz 1993 Sivas Madımak Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin de anıldığı açıklamada, 22 yıl önce Madımak katliamını yaratanların, failleri koruyanların, savunanların, bugün halkları birbirine kırdırmak isteyenlerle aynı zihniyetin temsilcileri olduğu belirtildi.
Eylem konuşmaların ardından son buldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler