‘Özel’ komutan bölgeye gitti

TSK’nin Suriye sınırındaki güvenlik önlemleri her geçen gün artırılırken dün de bölgeye Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Sezai Aksakallı gitti. Aksakallı Gaziantep ve Kilis’teki askeri birlikleri denetledi. 2’nci Ordu Komutanı Org. Adem Huduti de geçen hafta sınırdaydı

Yayınlanma: 05.07.2015 - 16:25
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye sınırındaki güvenlik önlemleri her geçen gün biraz daha artırılırken dün de bölgeye Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Sezai Aksakallı gitti. Sabah saatlerinde Kilis’e gelen Tümgeneral Sezai Aksakallı ve beraberindeki heyet, ilk olarak Öncüpınar Sınır Kapısı yakınındaki Öncüpınar Hudut Karakolu’na geçti. Burada inceleme yapan ve sınır birliklerini denetleyen Aksakallı, Suriye tarafındaki gelişmelere ilişkin son bilgileri aldı. Tümgeneral Aksakallı daha sonra sınır hattındaki karakolları denetledi ve yoğun olarak askeri personel ve zırhlı araç sevkiyatının yapıldığı Elbeyli İlçesi’ne gitti.

Sınıra sevkıyat

Tümgeneral Aksakal, IŞİD denetiminde bulunan Suriye sınırındaki tank, obüs ve zırhlı araçların konuşlandırıldığı hudut karakollarını inceleyip, bölgedeki özel kuvvetlere bağlı askerler ile görüştü. İncelemelerini sürdüren Tümgeneral Sezai Aksakal’ın bugün de Gaziantep ve Şanlıurfa sınır hattında denetimlerde bulunacağı belirtildi. 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti de geçen hafta Kilis’e giderek sınır karakollarında incelemelerde bulunmuştu.

Öte yandan Ankara’dan Suriye sınırına top ve füze bataryaları sevk edildi. Ankara Füze ve Top Okulu’ndan gönderilen top ve füze bataryaları ile teçhizatın bulunduğu askeri konvoy, yoğun güvenlik önlemleri arasında Suriye sınırındaki Kilis’e ulaştı. Konvoyun, sınır hattındaki Elbeyli İlçesi ve Öncüpınar bölgesine konuşlandırılacağı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler