‘Asfalt değil biz ağlıyoruz... Mehmet'in katili nerede?'

Bağdat Caddesi’nde BMW marka otomobil ile kaldırıma çıkarak çiçekçi Mehmet Emin Kaya’yı öldüren sürücü hala bulunamadı. Otomobilin plakası belli, onlarca kamera var ama polis hala sürücüye ulaşamadı. Kadıköylüler, Mehmet Emin kaya'nın öldürüldüğü kaldırıma çiçek ve kitap bıraktı, artık yarış pistine dönen semtlerinde bir kayıp daha yaşamamak için yetkilileri bir an önce harekete geçmeye çağırdı.

Yayınlanma: 13.07.2015 - 17:28
Abone Ol google-news

Kaya’nın ölümüyle sonuçlanan olay, geçtiğimiz cumartesi Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal mevkiinde meydana geldi. Gece geç saatlerde Bağdat Caddesinde yarışan çok hızlı giden 34 EDS 44 plakalı araç kontrolden çıkıp karşı yyol kenarındaki Mehmet Emin Kaya’ya çarptı. Sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırılan Mehmet Emin Kaya, yolda hayatını kaybetti. Kazada iki kişi de yaralanırken, biri bacağını kaybetti. Sürücü ise onca kameraya rağmen kayıplara karıştı ve hala bulunamadı.

Otomobilin plaka sorgusu yapıldığında, aracın Türk ekonomi Bankasından kredi ile alındığı ortaya çıktı. 34 EDS 44 plakalı araç Türk Ekonomi Bankası'na rehinli olarak gözüküyor. Ancak polis hala sürücüye ulaşamadı.

KİTAP OKUYAN ÇİÇEKÇİ

Kadıköylüler çok tepkili. Meltem Telaferli, yakından tanıdığı çiçekçi Mehmet için sosyal medyada şunları yazdı:
"Biri her sabah işe giderken önünde durduğum Feride Geçidi'nin köşesindeki çingene çiçekçi ablanın tezgahı. Metruk bir arsanın önündeki duvarın dibinde simitçi ile karşı karşıya dünyanın en güzel iki şeyini sunarlar bize. Çiçek ve simit...
Çiçekçinin bir de genç delikanlısı vardı; her gece bekçilik eden, orda çiçeklerin yanında kışın kat kat battaniye altında, yazın da sivrisinekten korunmak için kafasına kadar örtü altında yatardı. Adı Mehmet'miş, hiç sormadım bugüne kadar; bugün öğrenmek zorunda kaldım. O her gördüğümde elinden kitabını eksik etmeyen çiçekçi çocuktu; hep imrenerek bakardım, imkanı olsa kimbilir nerelerde olurdu şimdi diye düşünerek...
Mehmet'i 2 gün önce gece yarısı, insanlıkla alakası olmayan biri Bağdat Caddesinde kaldırıma çıkarak, ezmek suretiyle ÖLDÜRÜYOR ve basıp kaçıyor. Mehmet yok artık, o kitapları okuyan ender kişilerden biri daha eksildi. Kimin umurundaki Mehmet; milyonlar değerindeki araçları altına çeken, insanlıkla alakası olmayan, insana değer vermeyen sürüden çok var ve ne yazık ki Mehmet'ler azalırken, onlar hızla artıyor."

Nurdan Teker Cakmak da, sosyal medyada şu paylaşımda bulundu:

"Bagdat Caddesi araba yarislarina kim ne zaman dur diyecek..???
Dun aksam evimizde oturuyorduk ki bir anda muazzam bir gurultu ve arkadan cigliklarla yerimizden firladik.. Caddeye indigimizde Feneryolu dunya goz hastahanesinin onundeki trafik isiklarinda can pazari vardi.. Hizla gelen arac 90 derece aci ile sol tarafta karsiya gecmeyi bekleyen insanlari savurarak direk ile duvar arasinda ancak durabilmisti.. Karsiya gectigimde manzara dayanilmaz idi.. Yaslari 24 ile 28 arasi 3 genc yerde olum kalim savasi veriyorlardi.. Biri bacagi kopmus, kalp masaji yaptilar ama ogrendigime gore hayatini kaybetmis.. Digeri Basini kaldirima vurmus, kan revan icinde kendinde degildi.. Ucuncusu kipirdamadan yatiyor bir noktaya bakiyordu.. Bu nasil bir rezalettir.. Daha kac kisi olmesi gerekiyor bu akli kit, komplekslerini hiz yaparak, lastik yakarak, yasam bolgesinde insanlari hice sayarak yarisan beyinsiz insanlari durdurmaniz icin.. Geceleri caddeye cikip yuruyus yapiyoruz ve bir tane polis yok ortada.. Emniyet Amirligi Caddedeki kameralardan neyi gozluyor.. Gormuyorlarmi yarisan arabalari, gurultu cikartarak ucan motosikletleri.. Neden ekip gonderilip mudahale edilmiyor, neden kameralardan plakalar tespit edilmiyor? NEDEN? Siz yariscilar, kendinizi nerede saniyorsunuz..? Sizin gibilere insan diyemiyecegim... Sizin ne hakkiniz var bu uc gencin hayallerini gelecegini ellerinden almaya.. O soforun yerde yatan cocugu ne hale getirdigini gormesini cok isterdim... Eve geldim gece uzun saatler uyuyamadim.. Sizin ailelere bu aciyi yasatmaya ne hakkiniz var..

Kisa zamanda ortalik bir anda bir suru polis motosikleti, arabasi ile doldu. Peki daha once nerdeydiniz?.. Bir gece evvel gene bir magandanin kaldirama cikmasi ile bir cicekci genc oldu.. Bu Bagdat Caddesi sahil yolunu kontrol altina almak bu kadar mi zormu? Halk mi caddeye inip bunlari durdurup cezasini verecek..?
Neden kurallari uygulamiyorsunuz? Yasam bolgesinde hiz yapanlarin cezalari katlansin bir yil trafikten men edilsin.. Tamamen basi bos kalmis bir bolge.. Mutlaka bu konuda bir girisimde bulunmamiz lazim. Biliyorum bir cok kisi yillarca ugrasti ama gene bizlerde yapalim."

GÖZTEPE DAYANIŞMASI'NIN AÇIKLAMASI

Göztepe Dayanışması, son olarak 34 yaşındaki Kaya’nın hayatına malolan hız terörü’ne karşı bir açıklama yayınladı.  Açıklamada şöyle denildi:

“Bağdat Caddesi, gösteriş uğruna giderek yarış pistine dönüştü. Geçen sene aynı zamanlarda yaşanan benzer bir olayda çağırdığımız trafik polisinin, sürücüye tepkimiz karşısında söylediği “Ferrari’nin kaza yapma hakkı yok mu?” sözleri durumun vehametini açıklamaya yetiyor! Hız tutkunu sürücülerin trafik kurallarını ihlal ederek hayatlarımızı hiçe saymasına seyirci kalamayız!

Hız tutkusu uğruna insanlar, Bağdat Caddesi ve Kadıköy’ün bir çok mahallesinde terör estiriyor. Ses ve görüntü kirliliği had safhaya çıkmıştır. Hiç bir önlem alınmıyor, caydırıcı cezalar uygulanmıyor. Artık Yeter! Önlem alınması için kaç cana daha kıyılması gerekiyor. Daha kaç Mehmet, kaç Selin ölmesi gerekiyor.”

Göztepe Dayanışması, uzun yıllardır caddedeki aynı noktada çiçekçilik yapan Mehmet Emin Kaya’nın ardından çiçek sattığı köşeye kitap ve çiçek bırakan mahallelilerin mesajlarını ve ölümüne tepkileri de derledi.

 

Mehmet Emin Kaya’ya dair mahallelilerin izlenimleri şöyle:

 “Biz onu kitap okuyan çiçekçi olarak bilirdik. Her zaman kitap okurdu.”

 “Mehmet iş arıyordu, bize CV’sini vermişti. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirmişti.”

 “Çiçek satarak kardeşini okutmuştu.”

 “Mehmet ölmeden önce akşam dokuz kere polisi aradım arabalar çok hızlı gidiyor bir önlem alın dedim. Onuncu kez arayacağım sırada kaza olmuştu.”

 “18 Senedir Mehmet’le çalışıyoruz bir kere bile birbirimizi kırmadık. Bize bu acıyı yaşatanlar aynı acıyı yaşasınlar.”(Çiçekçilik yaptığı arkadaşları )

 “Tezgahının önünden geçerken hep bize selam verirdi. Artık o selamı alamayacağımdan dolayı çok üzgünüm.”

 “Bağdat Caddesi yarış pistine döndü. Bütün uyarılarımıza rağmen hiç bir önlem alınmıyor. Hayatlarımız tehlike altında.”

 “Önlemleri almayanlar Mehmet’in katilidir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler