'TRT dekolte diye olimpiyatı yayınlamıyor' iddiası

TRT'nin '2014 Kış Olimpiyatları'nda kadınlar ve çiftler dalında buz pateni yarışmalarını kadın sporcuların kıyafetleri nedeniyle yayınlamayacağı iddia edildi. TRT ise tepkiler üzerine yaptığı açıklamada iddiaları yalanladı.

Yayınlanma: 23.01.2014 - 09:47
Abone Ol google-news

Yayınlarında kadın konukların kıyafetlerine bile müdahale eden TRT'nin 7 Şubat'ta Rusya Soçi'de başlayacak olan '2014 Kış Olimpiyatları'nda kadınlar ve çiftler dalında buz pateni yarışmalarını yayınlamama kararı aldığı iddia edildi. Posta'nın haberine göre gerekçenin kadın yarışmacıların giysilerinin 'dekolte' olduğu belirtildi. TRT yönetimi tepkiler üzerine yüptığı açıklamada buz pateni yarışmalarının tamamının yayınlanacağını açıkladı.

Açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya ortamında TRT'nin 7 Şubat'ta Rusya Soçi'de başlayacak olan '2014 Kış Olimpiyatları'nı yayınlamayacağına dair' haberler yer almaktadır. TRT, 2014 Kış Olimpiyat Oyunları'nı yayınlayacaktır" denildi.

TRT Avaz imdada yetişti

2011’de Erzurum’daki ‘Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda Alper Uçar ve Türk vatandaşlığına geçen Ukraynalı Alisa Agafonova gümüş madalya aldı. Alisa, buz pistine alışılmışın dışında kapalı bir kıyafetle çıktı. TRT bu 2 sporcunun müsabakasını TRT-1 dururken TRT Avaz’dan sessiz sedasız verildi.


Yılbaşında türküye sansür

TRT, yılbaşı akşamı uyguladığı sansürle çok tartışılmıştı. Ünlü şarkıcı Zara'nın seslendirdiği 'Taht Kurmuşsun Kalbimde' şarkısının, "Bırakamam seni ben, Yanımdan gidemezsin, Seviyorsan benimle, Oturup içeceksin" bölümü "Oturup güleceksin" olarak değiştirildi. İşte TRT'de yayınlanan programdaki şarkının o bölümü...

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler