Suruç'ta canlı bombanın katlettiği son canın da kimliği belli oldu

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi’ndeki canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 31 kişinin kimliği belirlendi.

Yayınlanma: 21.07.2015 - 10:06
Abone Ol google-news

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) Kobani'ye yardım amacıyla Suruç'ta düzenlediği basın açıklaması sırasında IŞİD tarafından gerçekleştirildiği belirtilen intihar saldırısında, canlı bombanın katlettiği 31 can hayatını kaybetti. Ölenlerin cenazeleri otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu'da kaldırıldı.

Burada işlemleri tamamlanan Erdal Bozkurt'un cenazesi Ağrı Patnos'a, Okan Pirinç'in cenazesi Hatay'a, Alican Vural'ın cenazesi Samsun'a, Ferdane Ece Dinç'in cenazesi İstanbul'a, Alper Sapan'ın cenazesi ise Giresun'a gönderildi. Kimliği belirsiz ve kayıp başvurusu yapılmayan 1 erkek cesedinin de kime ait olduğu belirlenmeye çalışıldığı Gaziantep'te, otopsileri yapılan Nuray Koçan ve Duygu Tuna’nın cenazeleri ailelerine teslim edildi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Yetkililer herhangi bir açıklama yapmazken, SGDF yetkilileri, ölenlerden 31'inin kimliklerini açıkladı. Bu isimler şunlar:

Amara Kültür Merkezi'ndeki intihar saldırısında hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle: "Koray Çapoğlu, Cebrail Günebakan, Hatice Ezgi Sadet, Uğur Özkan, Nartan Kılıç, Veysel Özdemir, Nazegül Boyraz, Kasım Deprem, Alper Sapan, Cemil Yıldız, Okan Pirinç, Ferdane Kılıç, Yunus Emre Şen, Çağdaş Aydın, Alican Vural, Osman Çiçek, Mücahit Erol, Med Ali Barutçu, Aydan Ezgi Salıcı, Ali Rıza Aslan, Nazlı Akyürek, Serhat Devrim, Ece Dinç, Emrullah Hamur, Murat Yurtgül, Erdal Bozkurt, İsmet Şeker, Süleyman Aksu, Büşra Mete, Duygu Tuna, Nuray Koçan.

KORAY ÇAPOĞLU (TRABZON): Devrimci Trabzonsporlular Derneği üyesi Koray Çapoğlu’nun, patlama öncesinde basın açıklaması yapıldığı sırada elinde Trabzonspor bayrağı vardı. Of nüfusuna kayıtlı Çapoğlu da ölenler arasında. Gezi protestolarında, Kuzey Ormanları Savunması, Validebağ Savunması gibi çevre eylemlerine de elinde Trabzonspor bayrağıyla katılan Çapoğlu, ailenin tek çocuğuydu. Çapoğlu’nun İstanbul’da oturduğu evine ailesi Türk bayrağı astı

CEBRAİL GÜNEBAKAN (ADANA): Adana’daki bir eylem sırasında gözaltına alınırken bir polis memuru tarafından ağzı yırtılıncaya kadar çekilerek etkisiz hale getirilen Cebrail Günebakan da Suruç’taki patlamada hayatını kaybetti. Erzurum nüfusuna kayıtlı olan 23 yaşındaki Günebakan, Adana’da yaşıyor ve ESP çalışmaları içerisinde yer alıyordu

ALPER SAPAN (ESKİŞEHİR): Eskişehir’den Kobani’ye gitmek için yola çıkan Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Alper Sapan da hayatını kaybedenler arasında. Sapan dışında Eskişehir’den Kobani’ye gitmek için yola çıkan 4 gencin de meydana gelen patlamada yaralandığı iddia edildi.

OKAN PİRİNÇ (ANTAKYA): ESP üyesi olan 18 yaşındaki Okan Pirinç de Suruç’taki patlamada hayatını kaybedenler arasında yer alıyor. Okan Pirinç, Suruç ekibine Antakya’dan katıldı.

HATİCE EZGİ SAADET (İSTANBUL): Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi sanat tarihi öğrencisi olan Hatice Ezgi Sadet, daha önce bir internet sitesine yaptığı açıklamada “Kobani’nin yeniden inşa sürecinde yer almak için çok sayıda başvuru oldu. Şu anda planlamamız 4 araçla sınırlı” demişti

YUNUS EMRE ŞEN (ANKARA): Ankara’da yaşayan Yunus Emre Şen, Adana İnsan Hakları Derneği’nde geçtiğimiz günlerde Kobani’nin inşası kampanyasıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşmuştu.

UĞUR ÖZKAN (İSTANBUL): Patlamada hayatını kaybeden Uğur Özkan, Suruç’a giden İstanbul ekibinde yer alıyordu. Özkan, Anadolu Üniversitesi AÖF Maliye’de okuyordu.

MÜCAHİT EROL (MUŞ): Muş nüfusuna kayıtlı olan Mücahit Erol da patlamada hayatını kaybetti

İSMET ŞEKER (SİVAS): Kobani’de hayatını kaybeden YPG’li Mustafa Can Şeker’in babası İsmet Şeker de Suruç’a gitmişti. Oğlunun uğruna hayatını yitirdiği toprakları görmek için gitmişti. İstanbul’da yaşayan ve geçtiğimiz aylarda eşi Zahide Şeker’i kaybeden İsmet Şeker, Sivas kütüğüne kayıtlı.

SÜLEYMAN AKSU (YÜSEKOVA): Hakkâri Yüksekovalı İngilizce öğretmeni Süleyman Aksu (28) hayatını kaybedenler arasında.

ÇAĞDAŞ AYDIN (TUNCELİ): Çağdaş Aydın (27) Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi okuyordu. Aydın, ekibe İstanbul Kadıköy’den katıldı.

KASIM DEPREM: Patlamada hayatını kaybeden Kasım Deprem, Suruç’a giderken arkadaşlarıyla sık sık fotoğraf paylaştı. Son olarak “Huzur memleketine gidiyoruz” diye not düşmüştü.

CENAZELER MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Suruç'ta meydana gelen intihar saldırısında ölen 32 kişinin Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri tamamlandı. Otopsisi tamamlanan 5 kişi dün gece ve sabah erken saatlerde yakınlarınca götürülürken, yaşamını yitiren 23 kişi için öğle saatlerinde Asri Mezarlık içerisinde bulunan Bahaddin Nakıpoğlu Cami'sinde tören düzenlendi. HDP milletvekillerinin de katıldığı törende, ölenlerin yakınlarının tabutlara kapanarak gözyaşı döktü. Törenin ardından cenazeler sloganlar ve marşlar eşliğinde cenaze araçlarıyla memleketlerine gönderildi.

NURAY VE DUYGU'NUN CENAZELERİ TESLİM ALINDI

Saldırıda hayatını kaybedenlerden Nuray Koçan ve Duygu Tuna’nın cenazeleri ise yakınlarını teslim edildi. Sabah saatlerinde kente gelen yakınları, Nuray Koçan ve Duygu Tuna’nın cenazelerini Gaziantep Asri Mezarlık morgundan teşhis edip teslim aldı. Nuray Koçan’ın cenazesi, defnedilmek üzere Bursa’nın Mudanya İlçesi’ne, Duygu Tuna'nın cenazesinin bulunduğu tabut ise kadınların omzunda cenaze aracına konularak İstanbul’a uğurlandı.

Kızı Duygu’nun cenazesini İstanbul’dan almaya gelen baba Hasan Tuna, saldırıyı yapanlardan hesap sorulmasını isteyerek, "Bizim çocuklarımız suçsuz ve günahsız, çocuklarımıza sahip çıkılması gerekiyordu. Yardımlaşma ve dayanışma amacında yola çıkmışlardı ama hain bir terör saldırısında hayatlarını kaybettiler" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler