Evde çıkan yangın, ormana sıçradı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, tek katlı evde çıkan yangın, yanındaki ormanlık alana sıçradı. Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle büyümeden söndürülürken, ev kullanılmaz hale geldi.

Yayınlanma: 21.07.2015 - 16:49
Abone Ol google-news

Yangın saat 14.00 sıralarında Sarıkorkmaz Mahallesi'nde Bayram Çakmakçı'ya ait tek katlı ahşap evde çıktı. İçeride kimsenin olmadığı sırada çıkan yangını görenler itfaiyeye haber verdi. Gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Ancak yangın, yandaki 2 eve ve ormanlık alana da sıçradı.

Mahalle halkının hortumları çekmede yardım ettiği itfaiyenin çalışmasıyla ormandaki yangının büyümesi önlendi. 8 itfaiye aracıyla yapılan çalışma sonucu evlerdeki yangın da söndürüldü. Ancak Bayram Çakmakçı'ya ait ev tamamen yandı. Diğer 2 evde de küçük çaplı hasar oluştu.

Mahalle halkı, itfaiyenin geç geldiğini söyleyerek tepki gösterdi. İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş ise yangına zamanında müdahale ettiklerini söyledi. Ormanda 8-10 civarında ağacın zarar gördüğünü belirten Ali Ateş, "1 ev tamamen yandı. 2 evin pencereleri zarar gördü. Can kaybı ya da yaralanma yok" dedi. Ateş, yangının çıkış nedenini ise araştırdıklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler