Gençlerin ölülerinden bile korktular

Suruç Katliamı'nda hayatını kaybeden isimlerden Büşra Mete ve Koray Çapoğlu'nun cenazeleri polis ve jandarma ablukasında halktan gizlenerek defnedildi.

Yayınlanma: 22.07.2015 - 13:28
Abone Ol google-news

Kobani’nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere Urfa’nın Suruç ilçesine giden gençlere düzenlenen katliamda hayatını kaybeden Büşra Mete ve Koray Çapolu'nun cenazeleri halktan kaçırıldı. Büşra Mete'nin cenazesinin polis baskısı nedeniyle gece geç saatlerde gizlice defnedildiği öğrenildi.

Suruç katliamının kurbanları toprağa veriliyor... Acı, öfke ve gözyaşı

ESP'nin konuyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı açıklamada "Suruç'ta hayatını kaybeden Büşra Mete yoldaşımızın cenazesi polisin baskısıyla aile tarafından geceleyin gizlice gömüldü" denildi.

Jandarma yol kesti, köye girişler kapatıldı

Saldırıda hayatını kaybeden 32 yaşındaki Koray Çapoğlu, Trabzon'un Of ilçesi Yanıktaş Köyünde toprağa verildi. Çapoğlu'nun cenazesi de ailesinin, "marjinal grupların katılacağı" iddiasıyla sabah saat 07.20'de toprağa verildi.



Suruç'ta can veren Koray Çapoğlu'nun cenazesi dün gece saat 01.10 sıralarında uçakla Trabzon'a getirildi. Cenazeyi havaalanında ailenin yanı sıra, HDP Diyarbakır Milletvekilli Ziya Pir ile İstanbul Milletvekili Emine Beyza Üstün ve bazı partililer karşıladı.

Çapoğlu'nun cenazesi dün gece sivil plakalı bir araçla Of ilçesine getirildi. Daha önce öğle namazı sonrasında toprağa verileceği duyurulan cenaze, "marjinal grupların katılımı olabileceği ve olay yaşanabileceği" iddiasıyla saat 07.20 sıralarında Yanıktaş Köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenazeye aile fertleri dışında kimse katılamadı.



Jandarma ekiplerinin Balaban mevkii ve Yanıktaş köyü civarında, çok sayıda polisin de ilçede görev aldıkları gözlendi, yabancı araçların köye gidişine izin verilmedi.

Aile fertlerinden Fazlı Çapoğlu, "Bazı marjinal grupların cenazeye katılacağını duyduk. Buna müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Koray, benim yeğenimdi, saf bir çocuktu. Onu kandırdılar, 'Antalya'ya götüreceğiz' diyerek alıp Suruç'a götürdüler. Ailesini arayıp, Antalya'da bir düğüne gideceğini söylemiş. Buraya gelip provokatörlük yapmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Gerginlik olmaması için sabah saatlerinde cenazeyi toprağa verdik" dedi.

 

 

Cenazeler kaçırıldı

Nuray Koçak ve Aydan Ezgi Şalcı'nın cenazeleri de polis baskısı altındaki aileler tarafından kaçırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler