Rıza Sarraf'ın avukatı 'Hiç tanımıyorum' dediği kuryenin de avukatı çıktı

Rıza Sarraf’ın avukatı Şeyda Yıldırım, kurye Adem Karahan’ın itiraflarının ardından gazetemize yaptığı açıklamada “Rıza Sarraf’la bir şekilde tanışmış” demişti. Ardından tanımıyorum dediği kuryeyle mesajlaşma kayıtları da ortaya çıkmıştı. Yıldırım, haberlerimiz üzerine 4 yıldır vekâletini üstlendiği kurye Adem Karahan’ı temsilden istifa etti.

Yayınlanma: 28.07.2015 - 22:33
Abone Ol google-news

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi işadamı Rıza Sarraf’ın kuryesi Adem Karahan’ın itiraflarının ardından kendisini tanımadıklarını iddia eden avukat Şeyda Yıldırım’ın, Karahan’a da avukatlık yaptığı ortaya çıktı. Kurye Karahan’ın gazetemize yaptığı itirafların ardından Beyoğlu 22. Noterliği’nden 23 Temmuz 2015 günü (6 gün önce) Karahan’a ihtarname gönderen Sarraf’ın avukatı Yıldırım, “Vekillik görevinden gördüğümüz lüzum üzerine istifa ettiğimizi bildiririz” dedi.

Peki, bu kayıtlar ne Şeyda Hanım?

Cumhuriyet’in kurye Adem Karahan ile Rıza Sarraf arasındaki ilişkileri anlatan haberini yalanlayan avukat Şeyda Yıldırım ile Karahan arasında avukat-vekil ilişkisi olduğu ortaya çıktı. 19 Temmuz’da “Adem Karahan Kimdir?” başlığıyla Karahan’ı tanımadıklarını açıklayan Avukat Şeyda Yıldırım’ın viber üzerinden yaptığı yazışmaların ortaya çıkmasının ardından bu kez de 23 Temmuz günü Karahan’a ihtarname göndererek avukatlığından ayrıldığı ortaya çıktı. Beyoğlu 22. Noterliği tarafından 12653 nolu ve 2 sayfa olarak gönderilen resmi yazıda avukat Şeyda Yıldırım ve Ayten Hiçyılmaz’ın Adem Karahan’ın vekilliğinden ayrıldığı belirtildi. Yıldırım’ın gönderdiği ihtarnamede Dubai vurgusu yapıldı:

“Sayın muhattap, Dubai Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen 393 belge nolu ve 22.08.2011 tarihli vekaletname ile tarafınızca vekil tayin edilmiş olmakla üstlenmiş olduğumuz vekillik görevinden gördüğümüz lüzum üzerine ve Avukatlık Kanununun ilgili maddeleri uyarınca istifa ettiğimizi ihtaren bildiririz.”

İhtarnamede ayrıca Yıldırım ve Hiçyılmaz’ın işlerinin yoğunluğu nedeniyle noterliğe gidemediği, bir nüshasınında Uluslararası Lahey Anlaşması’na göre yurt dışı tebliği için işleme alındığı belirtildi.

Yeni Akit’te avukatı olduğunu gizledi

Yeni Akit gazetesine konuşan konuşan Şeyda Yıldırım, Adem Karahan hakkında Sarraf’a şantaj suçundan kamu davası açıldığını söyleyerek kuryenin itiraflarını bir kez daha yalanladı. Ancak açıklamalarında Karahan’ı hiç tanımıyormuş gibi davranan ve Cumhuriyet ile cemaat arasında bağ kurmaya çalışan Şeyda Yıldırım’ın daha 5 gün öncesine kadar Karahan’ın avukatlığını yaptığını gizlemesi dikkat çekti. Adem Karahan ile aralarında viber üzerinden yapılan yazışmaların gazetemizde manşet olmasının ardından Yıldırım’ın özellikle Dubai Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen 393 belge nolu ve 22.08.2011 tarihli genel vekaletname ile Karahan’ın Türkiye’deki işlerini yürüttüğü belgelendi. Önceki gün Yeniakit gazetesine konuşan Yıldırım’ın Karahan’ın itiraflarını yalanlamaya çalışırken 4 yıl boyunca Türkiye’deki işlerini yürüttüğünü gizlemesi avukatın yaşadığı büyük çelişkiyi ortaya koyuyor.

‘Para ve altın taşırdım’ demişti

Adem Karahan geçen nisan ayında Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi Mehmet Eryılmaz’a verdiği ifadede Sarraf’ın kendisi ve birçok kişi adına şirket kurdurduğunu, bu şirketlerin hesaplarına gelen günlük 3-5 milyon doları çekerek şirkete getirdiğini belirtmişti. Karahan, Dubai’den Türkiye’ye, Dubai’den İran’a kadar birçok ülkeye nakit para götürmede kuryelik yaptığını söylemişti. Karahan, 2012 yılında Dubai’de Sarraf’ın kendisine olan güveninden dolayı Emin General Trading LLC isimli firmanın kurulduğunu ve 6 ay orada kaldığını belirterek, “Dubai’deki ofise Rıza Sarraf, Hasan Sayar, Türker Sargın, Kadir Happani ve Mustafa Happani gelip giderdi. Ofiste zaman zaman külçe altın ve para olduğu olurdu. Ben zaman zaman Rıza Sarraf adına para ve altın taşımacılığı da yaptım. Dubai’den Türkiye’ye ve Dubai’den İran’a nakit kuryeliğinde de bulundum. Paraları Al Nefees (Rıza Sarraf’ın babasının şirketi) veya Nadir Döviz’in Dubai şubesi gibi yerlerden alıyorduk” itirafında bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler