TCDD personeline ateş açıldı: 1 ölü

Sarıkamış’ta yük trenine bombalı saldırı düzenlendi. Daha sonra ise rayları kontrole giden demiryolu çalışanlarına ateş açıldı.

Yayınlanma: 30.07.2015 - 20:16
Abone Ol google-news

Erzurum'dan TANAP için boru taşıyan yük trenine, Kars'ınSarıkamış İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristler bombalı saldırıda bulundu. 

Yük treni geçerken patlatılan bomba can kaybına yol açmadı. Hafif hasar gördüğü için yoluna devam eden tren, Kars garında bakıma alındı.

Olay, bugün saat 14.30 sıralarında Sarıkamış'ın Soğanlı mevkisinde meydana geldi. Erzurum'dan Kars'a Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) için boru taşıyan 44882 sefer sayılı yük treninin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin raylara döşediği bomba uzaktan kumandayla patlatıldı.

Olayda mucize kabilinden kimsenin burnu kanamazken, trenin lokomotif kısmındaki makine bölümünde hafif hasar oluştu. Yük treni yoluna devam ederek Kars Garı'na ulaştı. Oluşan hasarı gidermek için çalışmalara başlanırken, teröristlerin yakalanması için operasyonlar sürdürülüyor.

Yetkililer, gerekli kontrol ve onarımın yapıldığını, Kars- Erzurum demiryolu hattının ulaşıma açık olduğunu söyledi.

TCDD PERSONELİNE ATEŞ AÇILDI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Erzurum’dan TANAP için boru taşıyan yük trenine, Kars’ın Sarıkamış İlçesi yakınlarında PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısından 45 dakika sonra rayları kontrol ve onarım için olay yerine giden 4 demiryolu çalışanına teröristler ateş açtı. 

Açılan ateş sonucu Nejdet İnanç hayatını kaybetti, köy korucusu olduğu iddia edilen Mehmet Çelik ise yaralandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Günay Özdemir, trene düzenlenen bombalı saldırıdan sonra ray hattını kontrole giden demiryolu işçilerine teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açıtığını bildirildi. Sarıkamış'ta demiryollarında çalışan yol çavuşu Nejdet İnanç'ın olay yerinde öldüğünü belirten Vali Özdemir, hafif yaralanan Mehmet Çelik'in ise Sarıkamış Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler