290 liralık onur dersi

Mardin’de şehit düşen er Barış Akkabak’ın dedesi Ramazan Akkabak, Kaymakam’ın “Bir ihtiyacınız var mı” sorusuna “290 lira engelli maaşım yetiyor” yanıtını verdi. Annesini küçükken yitiren, babası tarafından diğer iki kardeşiyle terk edilen Barış’ı, dedesi büyütmüş.

Yayınlanma: 04.08.2015 - 06:01
Abone Ol google-news

Her şehit haberi sonrası aynı manzarayla karşılaşıyor Türkiye. Yoksul ailelerin çocukları, “devletin bekası” için kendilerini siper ediyor. 20 yaşında Mardin Midyat‘ta PKK’nin döşediği mayının patlaması sonucu yaşamını yitiren Jandarma Komando Er Barış Akkabak da, bunlardan biri.

Antalya Serikli Barış’ın yaşam öyküsü, ülkede son günlerde yaşanan acıyı ve dramı katladı. Annesini beyin tümöründen yitiren, babası tarafından diğer iki kardeşiyle cami avlusuna terk edilen Barış, dedesi Ramazan ve anneannesi Havva Akkabak tarafından nüfusuna geçirilerek büyütülmüş, diğer iki kardeşi ise evlatlık verilmiş. “Ben askerden gelince tüm kardeşlerimi bulacağım ve görüşeceğim” diyen Barış’ın bu isteğine kendi cenazesinde ulaşması acıyı adeta katlamış. Üç kardeşin cami avlusunda başlayan ayrılığı, yine bir cami avlusunda son bulmuş. Cami avlusuna Ramazan, Mustafa ve Barış olarak bırakılan çocuklardan Barış, terör kurbanı olurken, isimleri yeni ailerinde Ferhat ve Onur olarak değiştirilen kardeşler ise, yıllar sonra varlığını öğrendikleri kardeşlerini cenazede görmenin üzüntüsünü yaşadı.

Eniştesi Mustafa Namal, “10 günlük askerin operasyona çıkmaması gerekir. Neden paralı askerler varken onlar gönderilmedi de 10 günlük asker gönderildi. Yazık değil mi” dedi.

Dayısı Hakkı Turaç da, “Barış süreci dediler çözümleyemediler. Olan yine Barışlara oldu. Zenginin çocuğu parasıyla askerlik yapıyor bizim çocuğumuz asker gibi askerlik yapıyor. Hep garibanların çocukları şehit oluyor. Niye başbakanın çocuğu, cumhurbaşkanının çocuğu doğuya gitmiyor” dedi. Şu an terörün tekrar canlanmasında Recep Tayyip Erdoğan’ın başkan olamamasının yattığını belirten Turaç, “Tek amaçları kamuoyu tepkisini başka yöne çekerek ülkeyi erken seçime götürmek. Ülkeyi kan gölüne çevirmek istiyorlar. Bunun hesabını halkın bu siyasi iktidardan sorması gerekir” dedi.

‘Ben burada yalnız kaldım’

Barış’ın dedesi 78 yaşındaki Ramazan Akkabak, taziyeleri kabul etti. Vali’nin “Bir ihtiyacınız var mı?” sorusuna “290 lira emekli maaşım var” diyerek ders veren Akkabak, “Çocuğum şehit oldu. Ben de burada yapayalnız kaldım. Sabaha kadar uyuyamadım. Sabah mezarını ziyaret ettim. Annesi ve Barış’ın mezarının ortasında yatıp kaldım. Orada bayılmışım” dedi. Akkabak “78 yaşındayım. Beni şimdi askere alsalar oğlumun yaptığı yere giderim” dedi. Şehidin dedesinin göz tedavisini ise özel bir hastane üstlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler