SGK binası inşaatında yüksekten düşen işçi öldü

SAMSUN’da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü yeni hizmet binasının inşaatında çalışırken 4’üncü kattan beton zemine düşen 50 yaşındaki Mustafa Kavaş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 14.08.2015 - 16:46
Abone Ol google-news

Olay, Samsun’un Atakum İlçesi’nde bugün meydana geldi.

İddiaya göre SGK İl Müdürlüğü yeni hizmet binasının inşaatında çalışan Mustafa Kavaş, 4’üncü kat seviyesindeyken dengesini kaybedip iskeleden beton zemine düştü. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Mustafa Kavaş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

SKG Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, Hurriyet.com.tr'nin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, olay ile ilgili soruşturma sürecinin devam ettiğini belirterek "İskelede bir çökme söz konusu değil. Mustafa Bey dengesini kaybederek düşmüş. Birazdan otopsi işlemi yapılacak. Çok üzüldüğümüz bir durum" dedi.

YAPIMCI FİRMA KAMUYA AİT

Namık Kemal Yücel'in yüklenicisi olduğu inşaatın yapım işini ise Ankara'da kurulu Emek İnşaat ve işletme A.Ş.üstlendi. 54 yıllık geçmişi bulunan Emek İnşaat esasında bir kamu kuruluşu  niteliğinde. Şirketin yüzde 49'u SGK Başkanlığı'na yüzde 49'u Türk Kızılay'ına yüzde 0,3 hisse THY'ye, yüzde 0,7 Atatürk Orman Çitliği'ne kalan yüzde 1 hisse ise Dr. Raif Gürün mirasçılarına ait.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler