"Seçim hükümetinde bakanları bizzat Erdoğan belirleyecek"

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP’ye hükümet kurma görevi vermeyeceğini, iki aylık bir seçim hükümeti kurup bakanları da bizzat belirleyeceğini yazdı.

Yayınlanma: 19.08.2015 - 10:11
Abone Ol google-news


Bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın ülkeyi seçime götürürken hangi yolu izleyeceğine dair bilgi veren Selvi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hükümeti kurma görevinin verilmesine dair bir sinyalin olmadığını yazdı.

CHP’nin hükümeti kurma görevini almak üzere ‘Ak Saray‘a gitmek istediği yönünde iki üç ayrı kanaldan mesaj geldiğini belirten Selvi, “Ama tüm koalisyon formülleri tüketildiği için Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’na hükümet kurma görevini vereceği yönünde bir sinyal alınmıyor” diye yazdı.

‘Bakanları kendi belirleyecek’

Selvi, Erdoğan’ın kafasındaki seçim hükümetinin yol haritasını ise şöyle anlattı: “İki aylık bir seçim hükümeti kurulacak. HDP de hükümette yer alacak. Ancak hükümeti kurma görevini Erdoğan verecek ve kimin bakan olacağına da kendisi karar verecek.”

AKP’nin 12 Eylül’de yapacağı kongreye ilişkin de bilgiler veren Selvi, kulislerde adı geçen Abdullah Gül’ün aday olacağına dair herhangi bir işaret olmadığını dile getirerek, “Tam aksine bütün göstergeler Davutoğlu ile devam edileceği yönünde” yorumunu yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler