Siirt'te bombalı tuzak: 8 şehit

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'liler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada 8 askerin şehit olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 19.08.2015 - 15:28
Abone Ol google-news

<video:348375>

 Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki karayolunda devriye görevini yürütün askeri aracıın geçişi sırasında PKK'liler yola tuzakladıkları bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada zırhlı araçta bulunan 8 askerin şehit olduğu bildirildi. Saldırının yaşandığı bölgeye yaralıları almak için Siirt'ten ve ilçelerden ambulanslar sevk edildi. Askerin aracın içinde yaralıların da olduğu bildiriliyor.

Dış basın Siirt'teki saldırıyı böyle gördü

Genelkurmay'dan açıklama

"19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır. Patlama sonucunda Kahraman sekiz personelimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

 PERVARİ VE ŞİRVAN'A GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lilerin yola tuzakladığı ve askeri aracın gecişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıp 8 askerin şehit olduğu saldırının ardından bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı.

Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmiyor. Siirt 3'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi. Bombalı saldırıda şehit olan askerlerden 2'sinin rütbeli, 6'sının da er olduğu öğrenildi.

VALİLİK: HAVADAN, KARADAN GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Siirt Valiliği, Siirt'te PKK'lıların yola tuzakladığı patlayıcı ile askeri zırhlı araca düzenlediği ve 8 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Bölücü Terör Örgütü PKK tarafından, Siirt-Şirvan-Pervari karayolunda askeri aracın geçişi sırasında menfeze yerleştirilen el yapmı patlayıcının, patlatılması sonucu sekiz askerimiz şehit olmuştur. 19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen güvenlik güçlerimize, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden menfeze yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır. Patlama sonucu sekiz askerimiz şehit olmuştur. Yaralı güvenlik personelimiz bulunmamaktadır. Eli kanlı canilerin yakalanması amacıyla bölgede havadan ve karadan geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Tüm ülkemizde derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

PKK'lilerin saldırısında şehit olan askerlerin 1'inin uzman çavuş, 2'sinin uzman erbaş, 5'inin de er olduğu öğrenildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Saldırıda şehit olan 8 askerin cenazeleri ambulans ve cenaze araçlarıyla Siirt Devlet Hastanesi'ne getirildi. Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz da hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Bu arada saldırıyı duyup hastane önüne gelen bazı vatandaşların da gözyaşları döktükleri görüldü.

Saldırıda şehit olan askerlerin uzman çavuş Hakan Aktürk, uzman erbaş Ferdi Gerekli, uzman erbaş Barış Akın, erler Ömer Erüstün, Bahadır Aydın, Recep Bekçi, M.Ali Barkın ve Emre Kaan Arlı olduğu belirtildi.

 

Aktürk'ün baba ocağına ateş düştü

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 37 yaşındaki Hakan Aktürk'ün, Burdur'daki baba ocağına ateş düştü. Aktürk'ün annesi Aysel Aktürk, oğlunun şehit düştüğünü Siirt'ten telefonla arayan gelini Meftune Aktürk'ün haber vermesi üzerine öğrendi.

Şehit haberinin ardından gözyaşlarına boğulan anne Aktürk, cep telefonuyla kızı Canan Çakır'a haber verdi. Ağabeyinin şehit düştüğünü kent merkezindeki Gazi Caddesi'nde yürürken öğrenen Canan Çakır, sinir krizi geçirdi. Yere yığılan Çakır, yanındaki arkadaşı tarafından taksiye bindirilerek evine götürüldü. Anne Aysel Aktürk ve kızı Canan Çakır'ı eve gelen yakınları teselli etmeye çalıştı.

Evli ve 2 çocuk babası 16 yıllık Uzman Çavuş Hakan Aktürk, TEOG sınavının ardından Adana'daki Eczacı Bahattin- Sevinç Erdinç Fen Lisesi'ni kazanan kızı 14 yaşındaki Aysel Aktürk'ün başarısını, sosyal paylaşım sitesinden 'Canım kızım Baba'nın işi icabı ilköğretimi bitirene kadar 3 il 5 okul değiştirdiğin halde, 3 yıl babasız okul okuduğun halde Allah cc. gayretlerinin ve emeğinin karşılığını verdi. Şükürler olsun. Şu an bile ayrıyız. Devamında hayırlı üniversiteler kazanman dileğiyle seni kutluyorum canım kızım' yazarak paylaşmıştı. Şehidin kızının yaz tatili için Adana'daki anneannesinin evinde olduğu, 7 yaşındaki oğlu Ahmet Aktürk ve eşi Meftune Aktürk'ün ise Siirt'te oldukları belirtildi. Şehidin babası Ahmet Aktürk'ün ise 10 yıl önce vefat ettiği kaydedildi.

 

Acı haberi akraba ziyaretinde aldılar

Şehit uzman çavuş Ferdi Gerekli'nin anne ve babasına acı haber, akraba ziyareti için gittikleri Hatay'da verildi. Hatay'ın Belen İlçesi'ndeki akrabalarının yanında kalan şehidin babası Adnan Gerekli'ye acı haber, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın ile 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli rübetliler tarafından verildi. Ziyaret için annesinin İskenderun İlçesi'ndeki evinde bulunan şehidin annesi Aysel Gerekli'ye ise acı haberi İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Bal verdi. Şehidin babası Gerekli, Belen Kaymakamı Aydın ile birlikte İskenderun'a eşinin yanına geldi. Adnan ve Ayşe Gerekli ile birlikte şehidin anneannesi Ayşe Aydın'ın, "Oğlum, oğlum, oğlum" diye haykırması yürekleri dağladı. Şehidin anne ve babası, İskenderun Belediyesi'nin tahsis ettiği araçla, Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki evine gönderildi.

 

Şehit Erüstün'ün evinde yas

Şehit er Ömer Erüstün'ün ölüm haberini alan memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'nde yaşayan akrabalarını yasa boğuldu. 2'si kız, 2'si erkek 4 çocuklu ailenin en büyüğü olan Ömer Erüstün'ün, ailesiyle İstanbul'da yaşadığı öğrenilirken, ilçenin Pınarbaşı Mahallesi'nde yaşayan ve adını taşıdığı dedesi Ömer Erüstün ile nenesi Leman Erüstün torunlarının şehit haberiyle sinir krizi geçirdi. Galericilik yapan kanser hastası Ömer Erüstün ile tansiyon hastası eşi Leman Erüstün eve gelen sağlık görevlileri tarafından Afşin Devlet Hastanesi'ne götürülerek acil serviste tedaviye alındı.

 

Şehit jandarma er Arlı'nın baba ocağına ateş düştü

Derince İlçesi Yenikent Mahallesi Çalışanlar Sitesi Lale Apartmanda oturan İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde çevre sağlık teknisyeni olarak çalışan Şaban Arlı ve Emine Arlı çifti, üç çocuklarından tek erkek evlatları olan Emre Kaan Arlı'nın şehit olduğu haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Emre Kaan Arlı'nın 8 ay önce Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu’ndaki eğitimini yarıda bırakarak askere gittiği öğrenildi. Ağustos ayının başında Kocaeli'ndeki ailesinin yanına izne gelip hasret gideren ve 10 gün önce birliğine teslim olan Emre Kaan Arlı’nın acı haberi üzerine baba ocağı, taziyeye gelen akraba ve yakınlarıyla dolup taştı.

Yarın Siirt'te düzenlenecek askeri törenin ardından Kocaeli'ne getirilecek olan Emre Kaan Arlı'nın naaşı ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Yeğeninin öldüğünü öğrenince gözyaşlarına boğulan şehit askerin dayısı Yaşar Bulut, "Yeğenim öldü. Yıktılar bizi, yıkıldık. Rahatlasınlar şerefsizler" diye konuştu.

 

Şehit uzman çavuşun eşine acı haberi iki albay verdi

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan 8 askerden biri olan 40 yaşındaki Barış Akın'ın Ankara Keçiören'deki evine ateş düştü. Ankara Garnizon Komutanlığı'ndan 2 albay, şehidin Keçiören Fatih Caddesi'ndeki evine gelip eşi İnci Akın'a şehit haberini verdi. Hemşire olarak görev yapan İnci Akın eşinin şehit olduğu haberini alınca 4 yaşındaki çocuğu Elif Yağmur Akın'a sarılarak gözyaşı döktü. Ankara'nın Nallıhan İlçesi'ne bağlı Belenalan Köyü'nde oturan baba Ali ve anne Mükerem'e de acılı haber yine askerler tarafından verilerek, yakınlarıyla birlikte oğlunun Keçiören'deki evine doğru yola çıktıkları öğrenildi. Yakınları ve komşuları şehit Akın'ın evine dev bir Türk bayrağı asarken, yine komşuları da acılı haber sonrası evlerinin cam ve balkonlarına Türk bayrakları astı.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler