'Muhtar'iyet ilan etti

Yasal hükümet kurma süresinin dolmasına 4 gün kala ‘Ben yürütüyorum’ dediği süreci sonlandırdı. Seçim hükümeti kararı aldı. Kılıçdaroğlu’na hükümet kurma görevi vermeyeceği ve bu seçimde de muhalefete muhalefet edeceğinin işaretlerini verdi.

Yayınlanma: 19.08.2015 - 20:35
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun koalisyon kuramaması ve görevi iade etmesinin ardından seçim sürecini başlattı. Erdoğan, “Beştepe’nin adresini bilmeyenlerle va- kit geçirecek zamanımız yok” diyerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na hükümeti kurma görevi vermeyeceğini dile getirdi. Erdoğan,“Ver Bilal’i al iktidarı” diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye “Ama evladı olmayanların böyle bir saygısızlığı yapmasından daha doğal bir şey olmaz. Çünkü aile nedir bilmez” yanıtını verdi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Hakkâri, Iğdır, Malatya, Muş, Tunceli, Batman, Şanlıurfa, Ankara ve Erzurum’dan gelen muhtarlara hitap etti, seçim sürecini başlattığını ilan etti.

‘Yakıp yıkıyorlar’ PKK’nin Türkiye’yi bölmek istediğini belirten Erdoğan, “Şimdi en ücra köşedeki benim Kürt kardeşim, evladını oradaki üniversiteye gönderebiliyor. Bunlar o üniversiteleri bile yakmanın gayreti içindeler. Okulları, hastanelerimizi yakanlar bunlar, camilerimizi yakanlar yıkanlar bunlar” diye konuştu.

Kendilerinin dağdan değil haktan ve halktan emir aldıklarını belirten Erdoğan, yurttaşları da ya PKK ya da devletin yanında yer almak için tercihlerini yapmaya çağırdı. Erdoğan, “Bir tercih var, ben devletimin yanındayım veya terör örgütünün yanındayım. Öleceksek bir kere ölelim ama adam gibi ölelim” diye konuştu.

Erdoğan, HDP’yi de isim vermeden suçladı. Erdoğan, “Aldıkları oyları teröre alan açmak için kullananlar, bunun hesabını millete de adalete de vereceklerdir. Örgüte değil devlete silah susturma çağrısı yapanlar da apaçık bir gaflet ve hıyanet içindedir” diye konuştu.

 

‘Çözüm millette’

Türkiye’nin yeni hükümetine kavuşamadığını, çözümü yine milletin iradesinde aramak durumunda olduklarını belirten Erdoğan, “Bu süreci yürütüyorum. Türkiye’nin önünde hükümet kurma sorunu var. Bununla birlikte ciddi bir terör sorunu var. Ama bir kesim, tüm bunları bırakarak gece gündüz şahsımı tartışıyor. Başbakan kendilerini ziyaret etti, dolaştı. Kendi başarısızlıklarının, hayal kırıklıklarının faturasını şahsıma keserek sorumluluklarını unutturmaya çalışanlar beyhude uğraşıyorlar” dedi.

MHP kaynaklı “Bilal’i ver iktidarı al” şeklindeki değerlendirmelere sert tepki gösteren Erdoğan, “Eğer oğlumun yaptığı bir yanlış varsa, yolsuzluk varsa bunun hesabını soracak olan yargıdır. Sen kimsin, nasıl böyle bir hakareti yaparsın. Ama evladı olmayanların böyle bir saygısızlığı yapmasından daha doğal bir şey olmaz. Çünkü aile nedir bilmez” değerlendirmesini yaptı. MHP lideri Bahçeli’ye de isim vermeden çatan Erdoğan, “Nedir o Mussolini, Hitler... Aynaya bak ya. Önce kendinin nerede olduğunu görürsün. Biz ilhamımızı ne Mussolini ne de Hitler’den aldık. Biz haktan aldık” diye konuştu.

 

‘Seçime gidiyoruz’

Erdoğan, hükümet kurma görevini Kılıçdaroğlu’na vermeyeceğinin işaretini de verdi. Erdoğan, “E zaten Beştepe’nin adresini bilmeyenlerle de bizim vakit geçirecek bir zamanımız yok. İşte tekrar seçimlere doğru hızla gidiyoruz. Zırvalarını tekrarlamaktan başka bir iş üretemeyenler, dertlerini millete anlatacaklardır. Sonra çıkıp cumhurbaşkanı hükümet kurmayı engelliyor diyorlar. Siz geldiniz de cumhurbaşkanı sizi kapıdan mı kovdu? Siz el sıkıştınız da cumhurbaşkanı elinize mi vurdu?” dedi.

 

Cumhuriyet'i hedef gösterdi

Erdoğan, konuşmasında gazetemizi de hedef gösterdi. Geçen haftaki muhtarlar buluşmasında, muhtarlardan güvenlik bilgileri vermelerini isteyen sözlerinin eleştirilmesine kızan Erdoğan şöyle konuştu: “Malum bir gazete, ismini de rahatlıkla veriyorum Cumhuriyet Gazetesi, halkı şikâyet etti diyor. Söylüyorum, muhtar kendi mahallesinde, köyünde hangi evde kim oturuyor? Bunu bilmeyecek mi? Bilmez mi? Bilecek. Bu terörist midir, değil midir? Bunu bilmez mi? Bilir. Ha bunu oradaki en yakın güvenlik gücüne, karakoluna her yerine bildirecek. Çünkü muhtarın bu noktada atacağı adım devleti güçlü kılacaktır.”

Erdoğan gazeteciler ve köşe yazarlarına yönelik sert tutumunu da sürdürdü. Erdoğan, “Bu ihanete destek olan sözde aydın güruhu, köşe yazarları, yaşanan her ölümün, dökülen her gözyaşının sorumluluğuna ortakdır. Bunlar ihanet içindedir. O köşe yazarlarına söylüyorum. Sizin kariyeriniz, sizin kalemlerinizden akan mürekkep kandır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler