Gazeteci Gülşen İşeri’nin evine polis baskını

“Kapıyı açınca elinde silah ve kalkan olan bir polis bizi içeri doğru itti.''

Yayınlanma: 20.08.2015 - 14:15
Abone Ol google-news

İstanbul Sarıyer’e bağlı Küçük Armutlu Mahallesi’nde gazeteci, yazar Gülşen İşeri’nin ailesiyle yaşadığı eve bu sabaha karşı Özel Harekat Polisi baskın düzenledi. Evdekiler başına silah dayanarak tehdit edildi, eşyaları dağıtıldı.

İşeri bianet’e olayın nasıl gerçekleştiğini şöyle anlattı:

“Sabah 4:30 civarı kapı kırarcasına çalındı, açmasak kıracaklardı. Zaten bizim evin kapısı değil ama mahallede baskın yapılan diğer evlerin kapısını kırarak içeri girmişler.”

Kalkanla itip yere yatırdılar

“Kapıyı açınca elinde silah ve kalkan olan bir polis bizi içeri doğru itti. Silahı da başımıza doğrulttu. O sırada yere yatın, ellerinizi kaldırın diye bağırıp, yere yatırdılar.

Silahlarını üzerimize doğrulttular. Polis olduklarını söylemediler. Diğer tüm polislerin elinde de uzun namlulu silahlar vardı.”

“Arama emri eksikti”

“Arama emrini gösterdiler, DHKP-C operasyonu kapsamında baskın düzenlendiğini, bir kadını aradıklarını söylediler.

Ancak arama emrinde neden bizim evin basıldığına ve arandığına dair hiçbir açıklama yoktu.”

Evi dağıtıp tutanak tuttular

İşeri, o an ölebileceklerini dahi düşündüğünü söyledi.

“İçeride yarım saat kadar kaldılar, birini aradıklarını söylemelerine rağmen evdeki her şeyin içine baktılar, poşetleri bile açıp kontrol ettiler. Daha sonra ‘Evde suç unsuru bulunmamıştır’ diye tutanak tuttular.”

“Polisiz, belli değil mi?”

“Tutanakta eve nasıl girdikleri, bizi tehdit ettikleri yazmıyordu. Tutanağın eksik olduğunu söyledim, içlerinden biri ‘Polisiz işte, belli olmuyor mu?’ diye bağırıp kimliğini gösterdi. O ana dek kimlik göstermemişlerdi.”

Gülşen İşeri polisin keyfi şekilde huzursuzluk yaratmak, tedirgin etmek istediğini ifade etti. Yapılanları şikayetle ilgili hukuki yollara başvurmak için avukatıyla görüşeceğini ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler