Soma Davası'nda ortalık karıştı, duruşma ertelendi

Tutuklu ve tutuksuz sanıkların dinlenmesinin ardından bugün tanık ifadelerine geçilen Soma’da mahkeme salonu karıştı.

Yayınlanma: 27.08.2015 - 21:34
Abone Ol google-news

Madenden sağ kurtulmayı başaran maden işçileri Akhisar’da kurulan mahkemede olay gününü anlattı. Kurtulanların ifadelerine, iş ve iş güvenliğinin eksiklikleri, tatbikatların yapılmayışı ve müfettişlerin denetimi öncesinde kendilerine haber verildiği yansıdı.

Ancak tanık olarak kürsüye çıkan Mehmet Çelik kazadan kurtulan arkadaşlarının aksine, iş ve işçi güvenliğine önem verildiğini, müfettişler gelmese de geleceklermiş gibi hep hazırlıklı olduklarını, amirlerince önce iş güvenliğinin önemine vurgu yapıldığını söylemesine, madenci yakınları  tepki gösterdi. Madenci yakınları açıklamalarını sürdüren Çelik’e, “Kaç para verdiler. Bizden utanmıyorsan ölen arkadaşların utan” diyerek tepki gösterdi. Mağdur avukatlarından Selçuk Kozağaçlı’nın madende çalıyormusun sorusuna Çelik,”Evet. Kazadan bir ay sonra başvurdum ve işe başladım” yanıtı verdi.

Kozağaçlı başka sorusunun olmadığını söylediği sırada, acılı madenci yakınları, Çelik’e,”yazık, çok yazık bizden utanmıyorsan ölen arkadaşlarından utan” diyerek tepki gösterdi. Bu arada sanık ve mağdur avukatları arasında da sözlü tartışma yaşandı. Kozağaçlı, “Bizler, 301 yoksul ve ekmeği için yaşamını yitiren madencinin mücadelesi için buradayız. Karşımıza tanık diye bir başka yoksul madenci çıkarıyorlar. Yoksulu parçalayın, linç edin diyorlar. Bizler korkutulmuş, işsiz kalmaktan korkutulmuş bu yoksulu parçalamayacağız. Bu davayı gölgeletmeyeceğiz” dedi. Mahkeme salonunu dolduran acılı aileler tepkileri yükselip tansiyon artınca mahkeme başkanı , tanıkların dinlenmesine son vererek duruşmayı erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler