Yasin Börü davasında altı tahliye

Diyarbakır'da geçen yıl 6- 8 Ekim tarihlerinde çıkan Kobani olaylarında Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesiyle ilgili Ankara Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 18 yaşından küçük 6 sanık, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Yayınlanma: 02.09.2015 - 18:04
Abone Ol google-news

Diyarbakır'da Kobani olayları sırasında Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz'ün öldürülmesine ilişkin 18 yaşından küçük 6 sanığın yargılandığı ve güvenlik gerekçesiyle Ankara 1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakledilen davanın görülmesine başlandı. Davanın bugün görülen ilk duruşmasına tutuklu suça sürüklenen çocuklar F.G., A.K., M.D., Y.O., M.İ. ve F.K. ile avukatları katıldı. Duruşmada savunması alınan çocuklar, suçlamaları kabul etmedi.

Daha sonra söz alan çocukların avukatı Ekrem Atalay, müvekkillerinin tahliye edilmesini talep etti. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, tutuklu suça sürüklenen çocuklar F.G., A.K., M.D., Y.O., M.İ. ve F.K.'nın delil yetersizliği ve tutuklulukta geçirdikleri süre nedeniyle tahliyesine karar verdi.

Ankara 1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, bu dosyanın aralarındaki hukuki ve fiili bağlantı nedeniyle Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 26'sı tutuklu 34 sanığın yargılandığı dava dosyası ile birleştirilmesine de karar verdi.

Ankara 1'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nin birleştirme kararı verdiği dosyada suça sürüklenen 6 çocuk hakkında 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' ile 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçlarından 90'ar yıl hapis cezası isteniyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler