Müdür, Akkuyu’da ‘zaaf’ var dedi istifa etti

Akkuyu Nükleer A.Ş’nin Mersin Bilgilendirme Bürosu Müdürü Mehmet Faruk Üzel, görevinden istifa etti.

Yayınlanma: 04.09.2015 - 07:12
Abone Ol google-news

Üzel “Bu ülkede nükleer santral gerekliliktir ama bunu yapacak Rosatom olmamalıdır. Eğer nükleer santralı bu şirket yaparsa başka şehirlerde olan Mersin’de de olur. Profesyonellik yok. Tepeden tırnağa hatalılar, tepeden tırnağa amatörler” dedi. Üzel, Akkuyu Nükleer A.Ş’nin nükleer atık yönetimi konusunda soru işaretlerinin de olduğunu söyledi.

Üzel, 2010’dan beri çalıştığı görevinden istifasının ardından önce yakın çevresine “Bu projeyi Rus şirketin yapması milletim için riskler taşıyor” içerikli bir SMS gönderdi, ardından da basın toplantısı düzenleyerek istifa gerekçelerini ve projeyle ilgili endişelerini anlattı. İşten ayrılırken kendisine ‘Herhangi bir nükleer karşıtı platforma üye olmayacağı, nükleerle ilgili açıklama yapmayacağı’ yönünde taahhüt imzalatıldığını ileri süren Üzel, yakınlarına gönderdiği SMS’in ardından şirket tarafından tehdit edildiğini, bu nedenle istifa gerekçelerini paylaşmaya karar verdiğini belirtti.

Santralın güvenlikle ilgili zaafları olacağını anlatan Üzel, şirketin Kıyı Kanunu’na aykırı olarak reaktör inşa etmeye başladığını, 3 yıldır taşocağı açma faaliyeti adı altında santralın zemin tesviyesini yaptığını vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler