26 saatlik karanlık

26 saatlik gergin bekleyiş sonrası Genelkurmay Dağlıca’daki kanlı PKK saldırısında şehit olanların sayısını 16 olarak açıkladı. Acı haberle sarsılan halk tüm yurtta terörü protesto etti.

Yayınlanma: 08.09.2015 - 05:41
Abone Ol google-news

<video:363365>

'Dağlıca şehitleri'nin kimlikleri belli oldu
Hakkâri Dağlıca Yeşiltaş Vadisi’nde önceki gün PKK’nin saldırısı sonucu yaşanan ağır çatışmaların ayrıntıları belli oldu. Edinilen bilgilere göre derin ve dar bir vadi olan Yeşiltaş’ta intikal halinde olan kalabalık bir askeri konvoya birden fazla noktadan el yapımı patlayıcılarla saldırı düzenlendi. Saldırının ardından PKK’liler, RPG-7 roketatar ve ağır silahlarla da saldırıldı. Saldırının üzerinden 26 saat geçmesinin ardından Genelkurmay’dan yapılan yazılı açıklamada, 16 askerin şehit olduğu, yaşamsal tehlikesi olmayan 6 askerin ise yaralı olduğu bildirildi.

Selahattin Demirtaş'tan Dağlıca açıklaması

Hulusi Akar tatilde miydi?

‘Patlayıcılı pusu’

Cumhuriyet’in ulaştığı kaynaklara göre Yeşiltaş bölgesindeki saldırı önceki gün saat 15.30’da meydana geldi. Yola el yapımı patlayıcılar, kalabalık konvoyun tamamını hedef alacak şekilde aralıklarla yerleştirildi ve konvoyun geçişi sırasında patlatıldı. 10-15 kilogramlık patlayıcılara karşı korunaklı olan Cobra marka Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlara (TTZA) onlarca kiloluk patlayıcılarla saldırıldı. Bu saldırılar nedeniyle bir Cobra yoldan dışarıya savruldu. Askeri kaynakların, “patlayıcılı pusu” olarak nitelendirdikleri saldırıda belirli mesafelerle birkaç el yapımı patlayıcının tuzaklandığı, intikal halindeki birlik tam menzile girince patladıldığı dile getiriliyor.

Siteden açıklandı

Saldırının üzerinden 26 saat geçmesinin ardından olaydaki şehit ve yaralı sayısı açıklandı. Genelkurmay’ın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması amacıyla yürütülen operasyonda önceden bölücü terör örgütün mensuplarına yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu iki adet zırhlı aracın hasar gördüğü dile getirildi. Açıklamada, “Araçlarda bulunan 16 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman 6 silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine halihazırda devam edilmektedir” bilgisi verildi.

Bölgedeki askeri kaynaklar, hava muhalefetinin saldırı günü olduğu gibi sürdüğünü, yoğun sis nedeniyle bölgeye ulaşımın zorlaştığını, yeni zaiyat verilmemesi için temkinli hareket edildiğini dile getirdi. Meteorolojik verilere göre dün bölgede çok hafif bir yağmur yağdı, bugün ise havanın soğuk ve yağışsız olması bekleniyor.

Daha önce bölgede görev yapmış subaylar, Yeşiltaş bölgesini, “Hava muhalefetini de düşündüğümüzde her şey askerin aleyhine bir durumda. Zaten bölge derin bir vadi, çevresi dağlık. Telsizler bile doğru düzgün çekmeyebilir. Hedef olan zırhlı araçlardan Cobralar silahlı. Bu nedenle örgütün ilk hedefi oluyorlar” diye anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler