Acı üstüne acı

Türkiye yine en kanlı günlerden birini yaşadı. Dağlıca şehitlerinin cenazesi kalkmadan Iğdır’da PKK’lilerin yola koyduğu bombanın patlatılmasıyla 13 polis memuru şehit oldu.

Yayınlanma: 09.09.2015 - 06:30
Abone Ol google-news

<video:363727>

Iğdır’da Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polisleri taşıyan servis aracına, PKK tarafından 1 ton bomba ile düzenlenen saldırıda 13 polis memuru şehit oldu, 1 polis de yaralandı. Şehit olan polis memurları arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün koruması da bulunuyor. 27 Ağustos’ta Dilucu Sınır Kapısı’nda görevli polisleri taşıyan minibüse, PKK’liler tarafından çapraz ateş açılmış ve bir polis yaralanmıştı.

Nahçivan’a açılan Dilucu Sınır Kapısı’nda görev yapan polisleri taşıyan servis minibüs ile koruma otomobili, dün sabah saat 07.30 sıralarında Aralık ilçesine bağlı Hasanhan Köyü yakınlarından geçerken PKK’liler tarafından yola önceden döşenen patlayıcı infilak ettirildi. Yaklaşık bir ton olduğu değerlendirilen bombanın infilak etmesiyle birlikte 13 polis şehit oldu, 1 polis yaralı kurtuldu. Patlamanın meydana geldiği yerden 500 metre uzaklığa kablo çekildiği belirlendi. Patlama’nın Ermenistan’dan hissedildiği belirtildi.

Şehitlerin kimlikleri

Şehit polislerin isimleri ve memleketleri şöyle: Başkomiser Mehmet Parlak (Kahramanmaraş), Başkomiser Yusuf Yelkenci (Zonguldak), polis memurları Fehmi Şahin (Aydın - Nazilli), Ali Koç (Ankara), Haluk Varlı (Van), Burak Zor (Gümüşhane), Yalçın Palıt (Osmaniye), Yaşar Doğancay (Bolu), Hasan Eser (Denizli), İbrahim Derindere (Adana), Adem Can Kurtaran ve Bekir Serhat Kaya (Yozgat)

Hastaneye koştular

Halk acı haberi duyunca Devlet Hastanesi’ne akın etti. Devlet Hastanesi’ne gelerek kan vermek isteyenler, koridorlarda uzun kuyruklar oluşturdu.

Abdullah Gül’ün koruması da şehit

Saldırıda şehit olan polis memuru Fehmi Şahin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski bakanlardan Kemal Derviş’in de koruma ekibinde görev yapmıştı. Emekliliğine 2 yıl kala şehit olan Şahin’in Aydın’daki baba evinde yas var. Şehidin eşi Çiğdem Şahin ile 11 yaşındaki oğlu Yağız Şahin’in Ankara’da yaşadıkları öğrenildi.

Şehit Haluk Varlı’nın, İzmir’deki evine acı haber gitti. Şehidin İzmir Emniyeti Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’nde görev yaparken 1 yıl önce Iğdır’a tayin edildiği belirtildi. Nebi Gündoğan’ın Kırıkkale’deki ailesi acı haberle yıkıldı. Baba Hacı ve anne Leyla Gündoğan, yakınları ve komşuları tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Şehit polis Hasan Eser’in resmi nikâh kıydırdığı, 1 ay sonra yapılacak düğünü beklediği hazırlıklar için 10 gün içinde babasının evine gelmeyi planladığı belirtildi.

33 yaşındaki Mehmet Parlak’ın acı haberi, memleketi Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde yaşayan ailesini yasa boğdu. Şehidin annesi Özgül ile çiftçilik yapan babası Ömer Parlak ve kardeşleri sinir krizleri geçirdi. Şehit polis memuru Burak Zor’un son dönemdeki terör saldırıları ve gelen şehit haberlerine ilişkin sosyal medyadaki hesabında, “Ya Rabbim bize de o şehadet şerbetine senin yolunda cesurca savaşarak ulaşmayı nasip eyle” diye yazdığı görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler