​Antalya’da korkunç linç girişimi: Ben Amasyalıyım durun

Antalya'da Kürt olduğu için bir vatandaşı linç etmek istediler. Feci şekilde dövülen yaralı şahıs Amasyalı olduğu kanıtlayabilince tedavisine izin verildi.

Yayınlanma: 09.09.2015 - 15:40
Abone Ol google-news

Son günlerde artan terör olaylarına hükümete yakın yayın organlarının ‘provakatif’ yayınları da eklenince toplum iyice gerildi. Teröre tepki göstereceğim diye bazı vatandaşlar istenmeyen olaylara sebep oldu. Son olarak Antalya’da “Kürt” diye bir vatandaş feci şekilde dövüldü. Can havliyle kimliğini gösteren vatandaşın Amasyalı olduğu anlaşılınca sağlık görevlilerinin müdahalesine izin verildi.

ÖNCE HDP BİNASINA YÜRÜMEK İSTEDİLER

Antalya’da terör olaylarını protesto etmek için 5 bin kişinin katılımıyla başlayan eylemde HDP İl binasına yürümek isteyen gruba, polis TOMA’larla tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Ara sokaklarda devam eden olay sırasında göstericileri bir kişiyi Güneydoğu illerinden olduğu gerekçesiyle linç etmek istedi. 5- 10 kişilik grup tarafından darp edilen şahıs, polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

AMASYALI OLDUĞU ANLAŞILINCA BIRAKTILAR!

Yaralı şahıs için sağlık görevlilerinden yardım istedi. Ancak göstericiler sağlık görevlilerinin yaralıya müdahale etmesini izin vermedi. Grup arasında bir kişi daha sonra yaralının kimliğini çıkararak kontrol etti. Yaralı şahısın Amasyalı olduğunun söylenmesi üzerine grup, sağlık görevlilerinin yaralıya müdahale etmesine izin verdi.

Öte yandan polisin gruba yaptığı müdahaleden, olaylarına karışmayan vatandaşlar da etkilendi. Motosikletine bindirdiği köpeğiyle İsmet Paşa Caddesi’nden geçen Hakan Can, sıkılan biber gazından etkilendi. Tramvay yolunda baygınlık geçiren Hakan Can’a ilk müdahale bir polis memuru tarafından yapıldı. Çevredeki esnaf, yerde yatan genci kendi gelmesi için getirdiği vantilatörle serinletmeye çalıştı. Ayran içirilip yüzü yıkanan Hakan Can’ın başında bekleyen köpeği ise bir an olsun ayrılmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon