Provokatöre suçüstü: Üstünden hem PKK hem IŞİD kimliği çıktı

Bergama’da Türk bayrağı ve Atatürk posteri bulunan otomobili polis incelemeye aldı. Otomobildeki B.P.’nin evinde yapılan aramada, hem terör örgütü IŞİD hem PKK’ye ait kimlik çıktı

Yayınlanma: 12.09.2015 - 11:25
Abone Ol google-news
İzmir'in Bergama İlçesi'ndeki terör saldırılarını protesto için düzenlenen eyleme üzerinde Türk bayrağı ve Atatürk resmi asılı sahte plakalı otomobille katılan bir kişi provokatör ve PKK'li olduğu iddiasıyla tutuklandı, yanındaki kız da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakkari Dağlıca ve Iğdır'daki terör saldırılarının ardından Bergama'da 8 Eylül'de düzenlenen yürüyüşe katılan, Türk bayrağı ve Atatürk resmi asılı 34 HJ 543 bir otomobilin içindekilerin durumundan şüphelenen polis, MOBESE kameralarından takibe aldı. Takibin ardından plakasının sahte olduğu belirlenen otomobil Cumhuriyet Caddesi'nde durduruldu. Otomobilde yapılan aramada PKK ve  terör örgütü IŞİD adına düzenlenen fotoğraflı kimlikler, bir kuru sıkı tabanca, iki şarjör ve toplam 25 kuru sıkı tabanca ve av tüfeği fişeği, iki cep telefonu, çok sayıda SİM kart, hafıza kartları, bir gram esrar ile 'HDP Bergama 11.03.2015 Tarihli Toplantı Gündem ve Kararlar' yazılı bir kağıt ele geçirdi. Sürücü 19 yaşındaki B.P. ile yanında bulunan 18 yaşındaki A.Ç. gözaltına alındı. Polis, B.P.'nin birlikte kaldığı babaannesinin Bergama'daki evinde yaptığı aramada iki el telsizi, bir kelepçe, bir kar maskesi,  PKK'nin sözde bayrağı, baş bantları ile av tüfeği ve av tüfeği fişekleri ele geçirildi. 

Şüpheli B.P., polisteki sorgusunda PKK'ye sempatisinin olduğunu ancak hiçbir eyleme karışmadığını, kaldığı evdeki aramada ele geçirilen kelepçe ve telsiz gibi malzemeleri bu konulara merakından dolayı bulundurduğunu, PKK'nin sözde bayrağını ise ilçedeki bir reklam ajansına yaptırdığını ileri sürdüğü öğrenildi. B.P.'nin kaldığı evde ele geçirilen telsizin incelenmesi sonucu ise ilçedeki bir polis kanalının dinlenebildiği belirlendi. 

Polis ekiplerinin MOBESE kayıtlarında yaptığı inceleme ve yürüttüğü tahkikat sonucu, şüphelilerin terörü protesto eden vatandaşlara kendileri ile birlikte hareket edildiği izlenimini vererek öncülük ettiği, ilçede Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşların yoğun yaşadığı mahallelere çekmeye ve Türk- Kürt kavgası çıkarmak için ortam yaratmaya çalıştığı da öne sürüldü.

Sorgularından sonra adliyeye sevk edilen iki şüpheliden B.P. 'terör örgütü üyesi olmak', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutuklandı. A.Ç. adlı kız ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler