Poyrazköy davasında karar çıktı... "Hukuk tarihine kara leke"

Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat davasında 83 sanığa beraat kararı verildi. Davanın avukatlarından Hüseyin Ersöz Cumhuriyet.com.tr'ye değerlendirmelerde bulundu.

Yayınlanma: 02.10.2015 - 19:03
Abone Ol google-news
<video:380258>
 
"Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davasında sanıkların tamamı beraat etti. 2009'da başlayan ve Poyrazköy soruşturması süreci içerisinde Kafes Eylem Planı, ÇYDD ve Amirallere Suikast davaları ile birleşen davalarda bugün çıkan beraat kararıyla ilgili Ergenekon, Balyoz ve Poyrazköy davalarının avukatlarından Hüseyin Ersöz, Fırat Aşık'a değerlendirmelerde bulundu.  

Bir çok skandalların ve özellikle Adil yargılanma hakkının ihlal edildiği Pozrazköy davasında verilen bu beraat kararlarıyla ilgili konuşan Ersöz;"Bu davalardaki suçlamaların tamamı dijital dökümanlara dayanmaktaydı. Süreç içerisinde bu dökümanlarla bilirkişi inceleme yaptırım talepleri özel yetkili mahkemeler tarafından sürekli reddedilmişti ancak bu mahkemeler kaptıldıktan sonra dosyayı devralan İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza mahkemesi adli tıp kurumuna inceleme yaptırarak delillerin sahteliğini bilimsel olarak tespit ettirdi" dedi. Bugün verilen karar ile sanıkların masumiyetinin de ortaya çıkmasıyla bu sahtecilik yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunulması gerektiğini söyleyen Ersöz, "Yargı ve polis içerisindeki örgütlü bir yapının ortaya çıkartılması için bu karar bir dönüm noktasını oluşturuyor. Müvekkillerimiz her ne kadar  beraat etmişse de sahte delilleri üreten kişiler ile hukuka aykırı bir yargılama yürüten yargı mensuplarının cezalandırılmasını da bir o kadar önemsiyoruz" dedi. 

Kamu vicdanını zedeleyen ve bir çok hukuksuzlukla karşı karşıya kalınan bu davalarda çıkan mahkeme kararlarının ardından kamu vicdanın tatmin olması için HSYK'ya ve Cumhuriyet savcılığı nezdinde girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Hüseyin Ersöz',
"Ayrıca  4yıl 9 ay tutuklu kalan müvekkillerimizin uğramış olduğu maddi manevi zararın tazmini için de karar kesinleştikten sonra tazminat davaları açacağız bu dava türk hukuk tarihine kara bir leke olarak geçmiştir" dedi. 

TSK ve ÇYDD karalama kampanyası tescil edildi

TSK ve ÇYDD gibi sivil toplum örgütlerinin hedef alındığı bu yargılama sürecinde oluşturulmaya çalışılan algı ve yürütülen kara propaganda ile ilgili de açıklama yapan Ersöz;  "Bu karalama da mahkemenin verdiği beraat karıyla bir kez daha tescil edilmiş oldu"dedi.

Mahkemede gençlik marşı ve alkışlı protesto

Mahkemede beraat kararırın çıkmasının ardından sanıklar alkışlayarak bu adil karar nedeniyle mahkeme heyetini tebrik ettiler. Hep bir ağızdan söylenen gençlik marşı ve alkış ile kumpasın faillerine gerekli cevap da verilmiş oldu. Ersöz; bu tepkiyle ilgili "Mahkeme sonucundaki karar her ne kadar sevinçle karşılansa da bu sevincin faillerden hesap sorulmasıyla ancak tam anlamıyla adalet yerini bulacaktır" dedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler