Gürcü başpiskopos cuma namazı kıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Bursa'ya gelen Gürcistan’ın Batum kenti Evanglist Baptist Kilisesi Başpiskoposu Malkhaz Songulashvili, dün kent merkezindeki Yeşil Camii, bugün de İznik İlçesi'ndeki Ayasofya Camii’nde abdest alıp namaza katıldı ve namazla ilgili ritüelleri yerine getirdi.

Yayınlanma: 03.10.2015 - 12:20
Abone Ol google-news



Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Batum’dan gelen Evanglist Baptist Kilisesi Başpiskopos'u Malkhaz Songulashvili, Evanglist Baptist Kilisesi Piskopos'u İlya Osepasuli ve Gürcistan Ezidileri Dini Lideri Dimitri Pir Bari, Dünya Gürcü Müslümanları Birliği Başkanı Kemal Tsetkhladze, Kafkas Müslümanlar İdaresi Gürcüstan Temsilcisi Ayvaz Merdonova dün geldikleri Bursa’da, tarihi mekanları gezdi. Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Recep Altepe’nin verdiği yemeğe de katılan heyette yer alan Batum kenti Evanglist Baptist Kilisesi Başpiskoposu Malkhaz Songulashvili, Yeşil Camii’nde abdest alıp, ikindi namazı kılan gruba eşlik ederek namaz ritüellerini yerine getirdi.

Bugün de İznik’e giden heyet, Ayasofya Camii’ni ziyaret etti. Heyette bulunan Batum kenti Evanglist Baptist Kilisesi Başpiskoposu Malkhaz Songulashvili, yine abdest alarak, bu kez kılınan Cuma namazında İznik Belediye Başkanı AKP’li Osman Sargın ile birlikte saf tutarak ritüellere eşlik etti.

Heyet daha sonra Belediye Başkanı AKP'li Osman Sargın’ı makamında ziyaret ederek, görüştü. Başkan Sargın, heyet üyelerine İznik çinisinden yapılma hediyeler verdi.

Piskoposun namaz ritüeline katıldığı Yeşil Camii’ndeki gruba imamlık eden Osman Zengin, hayatında ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını belirterek, fotoğrafları sosyal medya hesabında paylaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler