Banka yangınının nedeni 'zimmet' çıktı

Konya’nın Ereğli ilçesinde banka görevlisi Özgür V. zimmetine para geçirdiğinin anlaşılmaması için çalıştığı bankanın bodrum katı girişindeki elektronik cihazlara kolonya dökerek yangın çıkardığı iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı.

Yayınlanma: 03.10.2015 - 18:47
Abone Ol google-news

Olay, dün saat 13.00 sıralarında İnönü Caddesi'nde bulunan özel bir banka şubesinde meydana geldi. İddiaya göre, bodrum katına inilen merdivenlerin yakınında elektrik kontağından çıkan yangın nedeniyle o kattaki bazı bilgisayar ve klimalar bir anda alev aldı. Yükselen alevlerle birlikte şubenin içerisini duman kapladı. Giriş katta bulunan çalışanlar ve müşteriler, panik içerisinde banka şubesini tahliye etti. Bodrum kattaki aralarında müşterilerinin de bulunduğu 13 kişi mahsur kaldı.

Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek söndürürken, mahsur kalan 13 kişiyi dışarıya çıkardı. Dumandan etkilenen 3 kişi olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yangın sonrası güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen banka görevlileri çalışanlardan Özgür V.’nin şüpheli hareketleri üzerine durumu polise bildirdi. Gözaltına alınan Özgür V. polisteki sorgusunda 900 bin lira, 50 bin euro ve 50 bin doları zimmetine geçirdiğini, paraları yanmış gibi göstermek amacıyla da kolonya döküp yangın çıkardığını söylediği öğrenildi.Polis tarafından gözaltına alınan Özgür V. çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler