O polisler görevlerinin başında

12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın vurularak öldürülmesiyle ilgili tutuksuz yargılanan 4 polisin delilleri karartmaya ve suçu örtbas etmeye çalıştığı belirtildi.

Yayınlanma: 04.10.2015 - 13:04
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Cizde ilçesinde 14 Ocak’ta 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın polis tarafından vurularak  öldürülmesiyle ilgili davanın 2. duruşması Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Görüntülerde  Nihat’ı vurduğu ortaya çıkan tutuklu polis memuru M.N.G. Ankara’dan, tutuksuz sanık polisler H.V, O.Ç, U.İ. ve G.T. ile tanık bir polis ise Malatya ve Mardin adliyelerinden Ses ve Görüntü Bilişim  Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Mardin Adliyesi’nden duruşmaya katılan tanık polis  Mehmet Emin Arslan ifadesinde, “Bilmiyorum”, “hatırlamıyorum”, “görmedim” gibi cevaplar verdi.

‘Geberteceğim’

Kazanhan vurulduğu an yanında bulunan arkadaşı 12 yaşındaki D.Y, tanık olarak dinlendi. Bir polisin Kazanhan’a direkt ateş açtığın belirten D.Y, “Nihat’ı hastaneye götürdüler. Zırhlı araçlardan bir tanesi  sonradan geri döndü ve içinden kar maskeli bir polis çıkarak boş kovanları topladı. Kar maskeli polis,  bizlere dönerek ‘Hepinizi böyle geberteceğim’ diye bağırdı” dedi. Mahkeme heyeti, sanık M.N.G’nin tutukluluk halinin devamına, diğer sanık polisler H.V, O.Ç, U.İ. ve G.T. hakkındaki tutuklama talebinin  de reddine karar verdi.

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, sanık polislerin Mardin ve diğer illerde  görevlerine devam ettiğini belirterek, “Tutuklanmalarını talep ettik ancak mahkeme reddetti. Sanıklar olay sonrası olay yerinden kurşunları toplayarak, sahte tutanaklar hazırlayarak suç delilerini yok  etmeye çalışmıştır. Türkiye’de delilleri karartmak en önemli tutuklama gerekçelerinden biridir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler