"Ayakkabı kutularından çıkan paraları unutmayacağız"

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, attığı bir tweet nedeniyle yargılana Gazeteci Sedef Kabaş’ın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasına katıldı.

Yayınlanma: 06.10.2015 - 13:31
Abone Ol google-news

Duruşma sonrası Gazeteci Sedef Kabaş ile birlikte basına açıklama yapan Barış Yarkadaş’a adliyede görev yapan polis memurları müdahale etmek istedi. Bunun üzerine Yarkadaş; “ sakın müdahale etmeye çalışmayın,  keyfi uygulamanıza izin vermem, ben milletvekiliyim. Milletvekilinin olduğu her yer doğal gösteri alanıdır” dedi.  Bunun üzerine ise polisler “başsavcılığın talimatı var” bu nedenle açıklama yapmanıza izin veremeyiz dediler.

Yarkadaş, ardından bulunduğu noktada medyaya konuştu.

Yarkadaş özetle şunları söyledi: Başsavcının kararı keyfi bir uygulamadır. Ben milletvekiliyim ve bu noktada açıklama yapacağım.

Sedef Kabaş’a açılan davanın adı “Unutturma Davası’dır.” AKP, 17-25 Aralık operasyonlarında ortaya çıkan ayakkabı kutuları, çikolata kutuları ve kravat kutularını unutturmak istemektedir. AKP, 17-25 Aralık’ta kamuya ait malların nasıl yağmalandığını unutturmak ve milletin gözünün önünden kaçırmak istemektedir.  Sedef Kabaş bunları unutturmamak için bir tweet attı ve bu yüzden yargılanmaktadır. Oysa, asıl yargılanması gerekenler 17-25 Aralık operasyonun şüphelileriydi.

Bakın elimde tuttuğum Cumhuriyet Gazetesi’nde önemli bir haber var. Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya yerleştiğini söylüyor. Sedef Kabaş Çağlayan’da yargılanıyor, Bilal Erdoğan İtalya’da dolaşıyor. Oysa, bunun tam tersinin olması gerekirdi. 

İşte bu yüzden “UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler