‘Seni kandırdılar kalk vatan sağ olmasın'

Şehit Uzman Çavuş Ufku Demirel, memleketi Turhal’da toprağa verildi. Bir Alevi hocası ile imamın birlikte dua okuduğu cenaze töreninde isyanını gizleyemeyen şehidin ablası “Ufku seni kandırdılar, sen kalk bu vatan sağ olmasın” diye isyan etti. Bir genç de “400 vekil isteyip de bu genç fidanları toprağa dikenler utansın” diye bağırdı.

Yayınlanma: 06.10.2015 - 21:08
Abone Ol google-news

Osmaniye’nin Amanos Dağları’nda PKK’li teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel memleketi Tokat’ın Turhal ilçesinde düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

10 bin kişi uğurladı

Şehidin cenazesine yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Törende Alevi dedesi tarafından dua edilmesinin ardından Ufku Demirel için cenaze namazı kılındı. Cenaze töreni sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da şehidin babası Cemal Demirel’in yanında durdu. Askerlik öncesi CHP gençlik kollarında çalışan şehidin cenazesinde ablası, “Ufku seni kandırdılar, sen kalk bu vatan sağ olmasın” diye isyan etti. Şehit jandarma Uzman Çavuş Ufku Demirel’in yaklaşık 1 yıl önce göreve başladığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler