Saldıran 9 kişi tutuklanan 1 kişi

5 yıl önce saçını uzattı diye öldürülen Aykut, diplomasına mezarda kavuştu. Gözü yaşlı annesi adalet talep ediyor.

Yayınlanma: 07.10.2015 - 07:00
Abone Ol google-news

Evinin önünde, saçı uzun ve gözünde lens olduğu bahanesiyle bıçaklanarak öldürülen Aykut Alıcı’nın (20) göremediği diploması, 5 yıl aradan sonra ailesine ulaştı. Diplomayı alır almaz oğlunun mezarına koşan gözü yaşlı anne Songül Alıcı, “Çocuğum kimseyi incitmezdi, hiçbir suçu yoktu, gözümün içine bakarak bıçakladılar. Çocuğumun kalemini kırdılar” dedi.

Dava 20 Ekim’de

Adalet istediğini vurgulayan anne Alıcı şöyle konuştu: “Aykut’u bıçaklamaya gelenler 9 kişiydi. Bir tek C. T tutuklandı. 20 Ekim, 09.30’da azmettirici olduğu söylenen Z.İ’nin Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşması var. Ben olaya karışan 9 kişinin cezalandırılmasını istiyorum. Benim çığlığıma kulak versinler. Adalet nerede?”

İÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe bölümü mezunu Aykut, üniversiteyi bitirir bitirmez 4 yıllık işletme fakültesine girmeyi hayal ediyordu. Dikey geçiş sınavına giren Aykut’un hayali, 14 Ağustos 2010’da yarım kaldı. Kalbinden bıçaklanan Aykut kurtarılamadı. Aykut’un ailesi, oğullarını toprağa verdikten 1 gün sonra eve gelen tercih kâğıdı ile bir kez daha yıkıldı. Sınavı kazanan ve tercih yapması beklenen Aykut’un bu dileği hiçbir zaman gerçekleşemedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler