'Bacanak' skandalında savcı gitti!

İZMİR'de Liman Yolsuzluğu soruşturmasını yürüten Örgütlü Suçlar Bürosu'na bağlı Cumhuriyet Savcısı Ali Çelik'in görev yeri değiştirildi.

Yayınlanma: 07.02.2014 - 12:38
Abone Ol google-news

İZMİR'e son Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesiyle görevden alınan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş'ın yerine atanan Mustafa Doğru, İzmir Adliye Sarayı’nda 100’den fazla Cumhuriyet Savcılarının görev yerlerini değiştirdi. Doğru, İzmir Liman İşletmesi'ndeki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu soruşturma savcısı Ali Çelik'in de aralarında bulunduğu çok sayıda savcının yerini değiştirdi. Çelik, Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan alınıp 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı yapıldı. Başsavcı Doğru, Sahtecilik ve Dolandırıcılık Bilişim Suçları Bürosu'nu kapatırken, bu büroyu da Genel Soruşturma Bürosu'na bağladı.
 
İzmir eski Cumhuriyet Başsavcısı Baş, limanda rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan önce kendisine telefon ederek soruşturmayı durdurmasını isteyen Kenan İpek’in sözlerini, tutanakla kayıt altına almıştı. Daha sonra ise HSYK tarafından görevden alınmıştı. Başsavcı Baş’ın tuttuğu tutanaktaki ifadelere göre Müsteşar İpek, "Bu saatte git, cumhuriyet savcısını değiştir, tüm kararları iptal et, bu soruşturmayı durdur. Bunu yapmazsan sonuçlarına katlanırsınız"  diyerek soruşturma savcısı Ali Çelik’in görevden alınmasını istemişti. Çelik, soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, Binali Yıldırım'ın bacanağı Cemalettin Haberdar'ın serbest bırakılmasına da itiraz etmişti.
 
HSYK tarafından ilk olarak, Örgütlü Suçlar Bürosu’nun başında bulunan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Haydar, ardından soruşturmayı kapatması için kendisine telefon eden Müsteşar İpek’in sözlerini tutanakla kayıt altına alan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş görevden alınmıştı. İzmir Adliyesi’nde son olarak, söz konusu operasyonunu düzenleyen Örgütlü Suçlar Bürosu’nda değişiklik yapıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında fezleke hazırlanmasına sebep olan ve Müsteşar İpek'in görevden alınmasını istediği Savcı Çelik’in de bulunduğu Örgütlü Suçlar Bürosu’nda görevli bütün savcıları görevden aldı. Bunlar arasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk operasyonu davasının soruşturma savcısı Birol Çengil’in de olduğu öğrenildi. Çengil, 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ve Genel Soruşturma Bürosu’nda görevlendirirken, bu savcılardan boşalan Örgütlü Suçlar Bürosu’na Ahmet Türkoğlu, Mehmet Alyaprak, Cevat Mert Koparal ve İsmail Arslan getirildi.
 
Başsavcı Mustafa Doğru, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı İş Bölümü adı altında 23 sayfadan oluşan görevlendirme yazısında, Cumhuriyet Savcıları Kadir Bakırcı, Eren Yenice, Zeynel Çiçek, Ahmet Şinasi Aygün, Fatih Genç, Ali Ertan, Arif Hikmet Oruç, Okan Bato, Şenol Birol Yargıç, Muhammet Doğramacı ve Cihat Buldu'yu Ağır Ceza Mahkemeleri'ne, Ömer Zafer koç ve Kenan Çakır'ı Çocuk Ağır Ceza Mahkemeleri'nde, Emin Ekmekçioğlu, Bekir Güney, Durmuş Akif Özbek, Adnan Babadağ, Kadir Tayfun Yamanarslan, Ali Çelik, Mustafa Özdil, İsa Tadık, EkremArslan, Gürcan Erkan, Erol Güngör, Ali Kuzu, Göksel Eğridere, Birol Çengil, Ali Öztürk , İlhami Başkurt, Durmuş Taşdemir, Mücahit Abdullah Aytaç, Özcan Pehlivan, Murat Veysel Sular, Gürmen İlhanoğlu'nu Asliye Ceza Mahkemeleri'nde, Ali Osman Kaynak ve Fehmi Aşgun'u da Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı olarak görevlendirdi.
 
Doğru, ayrıca Abdüllatif Yüksel, Ahmet Küçükpınar, Abdülaziz Taylanhan, Abdulgafur Gündoğdu, Ali Çelik, Ali Öztürk, Ayşe Sarıyar, Ali Kuzu, Adnan Babadağ, Aziz Kızıl, Berkant Karakaya, Bekir Güney, Birol Çengil, Çetin Yağlı, Çetin Demirci, Durmuş Akif Özbek, Durmuş taşdemir, Erdal Kütükçü, Emine Şahan Öğüş, Erol Bingöl, Erol Güngör, Ender Alper, Ertan Özbek, Ergun saban, Ekrem Arslan, Emin Ekmekçioğlu, Fehmi Aşgun, Feyzullah Varol,Fuat Özsoy,Göksel Eğridere, Göksel Er, Gürcan Erkan, Gürmen İlhanoğlu, İbrahim Engin, İhsan Aras, İsa Tatık, İlhami Başkurt, İbriham Bilhan Billaoğlu, Kadri Tayfun Yamanarslan, Kemal Esenkaya, Kamil Şahan, Mehmet Yılmaz, Mehmet Ali Kutça, Mustafa Özdil, Murat Veysel Sular,Murat İnci, Murat Efe, Mücahit Abdullah Aytaç, Mustafa Gökgöz, Nadir Özkardaş, Nesli Sumru Tunç Emekliıoğlu, Orhun Sezer, Okan Kılınç, Özlem Eğridere, Özcan Pehlivan, Sabahattin Açıkgöz, Sedat Özgün, Sedat Özen, Servet Demirkan, Tacettin Kale, Turan Güzeloğlu ve Vedat Damar'ı da Soruşturma Bürosu Savcısı, Hikmet Çeltik, Hidayet Kaya, Mauvaffak Meşe, Nurettin Ulutaş, Talat Deniz ve Soner Kaya, Müracat Bürosu Savcısı, Cevdet Aydemir, Kazım Arapoğlu ve Mehmet Hakan Evgin, Toplum ve Kamu Görevlisi Suçları Bürosu, Aydın Karabıçak, Kazım Yıldız, Mehmet Oğur ve Zafer Sercan Yetişer, Kaçakçılık Suçları Bürosu, Mehmet Ali Divarcı, Nazan Pekcan ve Süleyman Erdem, Uzlaştırma Bürosu, Ali Fuat Taşkın'ı Basın suçları Bürosu, Ali Nabi Talmaç, Aydın Apaydın, Aydoğan Sansak, Celal Keser, İbrahim Halil Dağlı, Kamil Çetinkaya, Serhan Eroğlu ve Yusuf Kızıltuğ'u İnfaz ve Yakalama Bürosu'nda görevlendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler