Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin: Tedbirlerin alınması icabet ederdi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ankara'da meydana gelen patlamalarla ilgili, "Ankara'da bir yürüyüş yapılırken çevrede de çok ciddi aramaların yapılması, bu tür eylemlerin meydana gelmemesiyle ilgili tedbirlerin alınması icabet ederdi" dedi.

Yayınlanma: 11.10.2015 - 09:52
Abone Ol google-news




AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük'ün Yenice İlçesi'nde partisinin ilçe başkanlığı ziyaretinde gazetecilerin Ankara'da yaşanan patlamayla ilgili sorularını yanıtladı.

Şahin, şunları söyledi:

"Güvenlik güçlerimiz, istihbaratımız elinden geldiği kadar tabii ki dikkatli olmaya çalışıyor. Bazen gözden kaçan, dikkatten kaçan bir terör eylemi de oluyor. Bütün bunlar bizim devlet olarak, güvenlik güçlerimizin daha dikkatli olmaları sonucunu doğurur. Bu tür eylemler olmadan önce istihbarını yaparak önlemek, emniyetimizin, güvenlik güçlerimizin en başta gelen görevidir. Ankara'da meydana gelen eylem de değerlendirilecek. Bir yürüyüş yapılırken çevrede de çok ciddi aramaların yapılması, bu tür eylemlerin meydana gelmemesiyle ilgili tedbirlerin alınması icabet ederdi. Bu tedbirler alınmış mı alınmamış mı? Olayın bir de bu yönünün araştırılması gerekir. Bir, bu eylemi kimler hangi amaçla yapmıştır, iki bu eylemin meydana gelmemesiyle ilgili güvenlik güçlerimiz üzerlerine düşen görevi yapmış mıdır? İki hususun çok ciddi araştırılması gerekir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler