Terörist değil öğretmen!

Aksoy, canlı bomba yerine kendi görüntüsünü paylaşan Star TV'ye açtığı dvayı kazandı.

Yayınlanma: 17.10.2015 - 11:11
Abone Ol google-news

Eğitim-Sen Tire Temsilcisi ve sınıf öğretmeni Eyüp Aksoy, yaklaşık iki yıl önce Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir İktisat Kongresi için İzmir'e geldiği gün yakalanan canlı bombacının görüntüleri yerine kendi görüntüsünü paylaşan Star TV'ye karşı açtığı hukuk mücadelesini kazandı. Önceki gün sonuçlanan davada 7 bin 500 lira tazminat kazanan Aksoy, “Saray soytarılığı yapan medyaya karşı bu kazanımı, Ankara katliamında yitirdiğimiz şehitlerimize ithaf ediyorum” dedi.

Aksoy, 2 Ekim 2013'te evinde eşiyle otururken telefonları çalmaya başladığını ve velilerin kendisine “Star TV'yi izlediniz mi?” diye sorduğunu söyledi. Haberlerin tekrarını bulup izlediğini söyleyen Aksoy, "Cumhurbaşkanının ve başbakanın İzmir İktisat Kongresi'ne geldiği gün DHKP-C'li canlı bombanın eylem gerçekleştirmek istediği ancak İzmir polisi tarafından yakalandığını anlatılıyordu. Bu haber işlenirken arka planda 19 Şubat 2013'te bir eylemde yaşadığım gözaltı sırasında çekilen görüntüler veriliyordu. Hatta Yunanistan'da kamplarda eğitim gördüğümden söz ediliyordu. Bu haber, izleyenleri beni 'canlı bomba' eylemini gerçekleştiren kişi olarak anlaşılacak şekilde kurgulanmıştı” dedi.

Aksoy, “Hatta bugün bile bu haberden kaynaklı çocuklarını bana teslim etmek istemeyen veliler var. Biz öğretmenler, toplum içinde saygınlığımız olduğu ölçüde hayat buluruz.Yani mesleki saygınlığımızı ve onurumuzu her şeyin üstünde tutarız. Bu haber beni, ailemi ve içinde yaşadığım eğitim camiasını derinden yaraladı. Bu nedenle açtığı tazminat davasını kazandım. Ama bu haber sonrası kimi beyinlerde oluşan önyargıyı yıkmakta halen zorlanıyorum” diye konuştu.

Aksoy'un avukatı Ezgi Türk Kaya da, Aksoy'un canlı bomba haberinde görüntülerinin kullanılmasının ardından çok zor durumda kaldığını, bazı velilerin çocuklarının sınıfını değiştirmek istediğini söyledi. Tire'nin çok küçük bir yer olduğunu anlatan Kaya, “Bazı öğrenciler bile 'bizim öğretmenimiz terörist mi?' diye sormaya başladı. Küçük yerde oluşan algıyı kırmak çok zor. İnsanın hayatı altüst olabiliyor. Umarım kazandığımız davayla bu algıyı yıkmayı başarırız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler