Erdoğan: Başınıza 'Kaçak Saray' kadar taş düşsün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anamur'da yaptığı konuşmada muhalefete çattı.

Yayınlanma: 17.10.2015 - 13:15
Abone Ol google-news

<video:389757>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'den KKTC'ye su temin projesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, yine muhalefete çattı.

Törende konuşan Erdoğan Kaçak Saray eleştirileri için "Kuzu kuzu geleceksiniz" dedi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Kaçak saray kadar başınıza taş düşsün. Ne kaçak sarayı? Önce ne diyorlardı ‘Biz oraya gitmeyiz’. Daha sonra ne demeye başladılar, ‘Çağrılırsak gideriz’. Eninde sonunda bunu yapacaksınız, kuzu kuzu geleceksiniz. Başka çareniz yok. Gelin bu zor günlerde ülkemize sahip çıkalım, terörün karşısına hep birlikte dikilelim."

BAKAN İSTİFASI İSTEMEK NE DEMEK?

Terör örgütlerinin saldırılarının üstesinden gelecek güce sahibiz, bunu biliniz. Güvenlik güçlerimiz terör örgütlerine tarihin en büyük darbelerini vuruyor ve vurmaya devam edecek. Bizi üzen siyasi partilerimizin onlardan beklediğimiz birliği gösteremiyor olmasıdır. Saldırı sonrası bile partilerimiz birliği ortaya koyamadılar. Şu bakan bu bakan istifa etsin diyorlar. Peki, bu ülkede Sivas olayları olduğunda iktidarda kimler vardı? Kahramanmaraş olaylarında iktidarda kim vardı? Neden o zaman bu istifaları yapmadınız ve yaptırmadınız? Her olayda bakan istifası istemek nedir? Devlete iftira atan siyasetçiler Türkiye'nin terörle mücadelesindeki en büyük handikaptır. Karşılarına tek yürek, tek gövde olarak çıksak, medya olarak, siyasi partiler olarak bir arada olsak o örgütler değil bomba, mantar tabancası bile patlamazlar."

Erdoğan ve Davutoğlu, sahneye birlikte çıkarak seçim propagandası yaptı

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi Alaköprü Barajı açılışı için Mersin’in Anamur ilçesinde tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı katıldı.

DAVUTOĞLU: MUHTEŞEM SU KÖPRÜSÜ

Törende konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Anadolu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti su gibi aziz projeyle bir kez daha birbirine kavuşuyor, bir kez daha kenetleniyor. Muhteşem bir su köprüsü kuruyoruz, Girne'yi Anadolu'ya bu kez su ile bağlıyoruz. Bütün dünyaya haykırıyoruz; Türkiye ile Kıbrıs hiçbir zaman ayrılmayacak şekilde birbirine kenetlenmiştir, Kıbrıs'a Türkiye'nin suyu bereket ve izzet götürecektir.

7 Haziran'dan sonra bir yönetim boşluğu olduğunu zanneden terör odakları, PKK, DHKP-C, DEAŞ, hepsi birden saldırdılar. Bu vesiyle bir kez daha terörün aramızdan aldığı vatandaşlara ve terörle mücadele ederken şehitlik mertebesine yükselen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve milletimize sabır diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bir kez daha vurgulamak istiyorum. Kim hangi adi planı yaparsa yapsın, Türkiye terörün ve teröristlerin emellerine asla geçit vermeyecektir.

Kıbrıs'ta çözüm fikrine kararlılık ve samimiyetle bağlı olduğumuzu bir kez daha ortaya koyuyoruz. Burada bir kez daha tekrarlamak istiyorum; Türkiye mevcut müzakere sürecinin bir an evvel adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözümle neticelenmesini samimiyetle temenni etmektedir."

AKINCI: SARI RENGİMİZ YEŞİLE DÖNECEK

Başbakan Davutoğlu'nun ardından kürsüye çıkan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise şöyle konuştu:

Sarı olan rengimiz gerçek anlamda bizi yeşil bir adaya döndürecek ve bu sadece üretimi değil aynı zamanda ekonominin gelişmesini, KKTC'nin kalkınmasını da getirecek. Böylesi bir gelişme elbette Kıbrıs'ta kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi kendine daha çok yeterli bir KKTC'nin yaratılması demektir. Böyle bir yapı gelecekte bir çözümde çok daha güçlü olacaktır, gelecekte Avrupa'nın içinde daha çok yarışabilecektir.

Kıbrıs'ın güneyindeki doğalgaz yatakları sadece Rumlara ait değil. Orada bizim de hakkımız var. Bir enerji koridoru ile o doğalgaz muhtemelen İsrail ve Mısır gazıyla da birleştirilerek gelecekte Türkiye üstünden Avrupa'ya kadar gönderilmesi en akılcı yoldur. Bunu uzmanlar söylüyor. Bu akılcı yol çerçevesinde Kıbrıs'ın suyunu da gelecekte güneyle de paylaşabiliriz belki daha başka yerlere bile uzatabiliriz. "


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler