5 No'da yeni İddia!

Emekli Oramiral Güner, Vardiya Bizde Platformu'na destek verdi.

Yayınlanma: 08.02.2014 - 22:22
Abone Ol google-news

Ergenekon ve Balyoz davalarında yakınları hapiste olanların oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu’nun Ankara’daki eylemine destek veren eski Donanma Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner, TÜBİTAK incelemesinde sanıkların lehine sonuç çıkan “5 No’lu harddiski araştırmak istediğinde engellendiğini” söyledi. Güner, 17 Aralık operasyonları sonrası gündeme gelen “kumpası” ise kendisinin 2 yıl önce gördüğünü, Genelkurmay Başkanı ve bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı uyardığını dile getirdi.

Vardiya Bizde Platformu’nun dün Kızılay’da düzenlediği gösteriye eski Donanma Komutanı emekli Oramiral Güner de katılarak destek verdi. 1972 Harp Okulu mezunlarının yoğun olarak katıldığı eylemde katılanlara hitaben konuşan Güner, içerde son kişi kalana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi. Eyleme tekerlekli sandalyeyle katılan emekli Tuğgeneral Cihangir Dumanlı da kumpası kuranların yargılanmasını istedi. Ergenekon tutuklusu iken yaşamını yitiren Kuddusi Okkır’ın eşi Sabriye Okkır da yaptığı konuşmada, hapiste bulunan ve hasta olanların serbest bırakılmasını istedi. Okkır, aksi halde geri dönüşü olmayan sonuçların ortaya çıktığını dile getirdi. Cumhuriyet’in sorularını da yanıltayan Güner, içerde suçsuz yatanların çıkarılması konusunda yetkililerin samimi olduklarına inanmadığını anlattı. Güner, “24 saatte 5 bin polisin yerini değiştiriyorlar. Samimiyetlerine inanmıyorum. Ben bir tek şey biliyorum. Benim masum insanlarım, vatan evlatları içerde ve kimse kılını kıpırdatmıyor” dedi. Sıralı üstlerine ve Erdoğan’a düşüncelerini defalarca ilettiğini belirten Güner, “Düşüncelerimi kamuoyuna açıklayamadım. Görmesi gerekenler görmediler. İşine gelmeyenler görmezlikten geliyor. Benim sesimi duyurmamaya çalışıyorlar” dedi.

‘Harddiskle ilgili 3 dava açtım, döndü’

Güner, davalarda mahkûmiyet ve tutukluluk nedeni olan, ancak son olarak TÜBİTAK’ın sanıklar lehine karar verdiği 5 No’lu harddisk konusunda da açıklama yaptı. Güner, “5 No’lu harddiskle ilgili üç defa dava açtım, geri döndü. Ben olayı donanma komutanı olarak incelemeye çalıştım, ancak engellendim. İstanbul’da savcılık inceliyormuş. Dedim ki bu harddiskin içerisinde darbe planı var diyorsunuz, inanmıyorum ama olabilir. Harddisk değil de bomba olabilir, içeri girmiş. Bana bunu araştırma imkânı vermediler. Ben olayın içindeyim, gazeteciler tartışıyor bana bir şey sormuyorlar. Neden halktan gerçekleri gizlemeye çalışıyorlar?” diye konuştu. Güner, hapiste bulunan “vatan evlatlarının” bir an evvel özgürlüğüne kavuşmasını beklediğini, son kişi çıkıncaya kadar mücadelenin süreceğini söyledi.

Acılar bitecek

İstanbul Haber Servisi - İstanbul’da Beşiktaş’ta düzenlenen “Sessiz Çığlık” eylemine dün de Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, sanatçı Altan Erkekli ve İşçi Partisi Şişli belediye başkan adayı Ümit Zileli katılarak destek verdi.

Asker yakınları dün saat 13.00’te Beşiktaş’taki Demokrasi Anıtı’nın önünde “Tarafsız adalet yeniden yargılanma” ve “Demokratikleşme paketi, yeniden yargılanma - Yüzlerce insan hâlâ tutsak, kandırılıyor muyuz?” yazılı pankartlar açarak toplandılar. Futbolda şike davasında 6 yıl 3 aylık hapis cezası Yargıtay 5. Dairesi tarafından da onanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, eylem alanına gelişinde asker yakınları tarafından ilgiyle karşılandı. Yıldırım, Sessiz Çığlık eyleminde yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Hepinize iyi günler diliyorum. Hepinize geçmiş olsun. Buraya acınızı paylaşmak için arkadaşlarla geldik. Buradan maça gideceğiz, çok kısa kalacağız burada. Ama inanıyorum ki kısa zamanda hepimizin acıları bitecektir. Hepimiz gerçek yargıda yargılanarak temiz olduğumuzu bu ülkede göstereceğiz. Hepinize tekrar geçmiş olsun diyorum, Allah razı olsun.”

Eyleme destek veren sanatçı Altan Erkekli adaletin bir an önce tecelli etmesini istediklerini belirterek Nâzım Hikmet’in “Vatan Haini” ve “Güzel Günler Göreceğiz” şiirlerini okudu. İşçi Partisi Şişli belediye başkan adayı Ümit Zileli ise Balyoz ve Ergenekon davasından yargılananların yakınlarının bu zulmü yapanları affetmeyeceklerini söyledi. Balyoz davasından 16 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozularak tahliye edilen emekli Albay İkrami Özturan, “Gerçekler artık saklanamaz. Cin artık şişeden çıkmıştır. Devletin taahhüt ettiği yeniden yargılanma gerçekleşmelidir” diye konuştu. Açıklamaların ardından Andımız’ı okuyan asker yakınları, “3. defa adaletin ruhuna lokma”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler