Gecekonduda dram

ANKARA'nın Mamak ilçesinde 250 lira olan kirasını ödeyemedikleri gecekonduda 34 yaşındaki işsiz kocası Fatih, 1 yaşındaki oğlu ve hiçbir geliri olmayan 70 yaşındaki yatalak babası Abbas Atılgan ile yaşam mücadelesi verdiklerini belirten 29 yaşındaki Aycan Bilim, yetkililerden yardım eli bekliyor.

Yayınlanma: 19.10.2015 - 11:59
Abone Ol google-news

Geçmişte uyuşturucu bağımlısı olduğu için asansör ustası kocasının çeşitli yerlere iş başvurusunda bulunmasına rağmen hiç kimsenin iş vermediğini, yakınları ve komşularının ise verdikleri yardımı kestiğini belirten Aycan Bilim, "Yatalak babama ve 1 yaşındaki çocuğuma bakmak durumundayım, ancak çaresizlik içinde kaldım. Eşim şimdi iş verilmemekle cezalandırılıyor" diyerek kendisine uzanacak yardım eli bekliyor.

Mamak'ın Kıbrıs Köyü Mahallesi'nde işsiz kocası Fatih, 1 yaşındaki oğlu, bakmak durumunda kaldığı 70 yaşında yatalak babası Abbas Atılgan ile yoksulluk içinde yaşam mücadelesi veren Aycan Bilim, çaresiz kaldığını söyledi.

Bilim, "Eşim Fatih geçmişte uyuşturucu bağımlısı olarak birçok hüküm giymiş. Şimdi bu illetten kurtulmak için büyük çaba gösteriyor. İki yıl önce evlendik, uyuşturucu bağımlısı olduğunu sonradan öğrendim. Eşim geçmişte uyuşturucu bağımlısı olduğu için hiç kimse iş vermiyor. Oysa eşim çok iyi bir asansör ustası. Hangi kurum ve kuruluşa iş başvurusu yapsam, geçmişinde yaşadığı hatalardan dolayı kimse iş vermiyor. Eşimin suçu ne zaman bitecek?. Eşim iş bulamadığı için yoksulluk içinde çaresiz kaldık" dedi.

Eşinin uyuşturucu bağımlılığından kurtulabilmesi için geçmişte tedavi gördüğünü ve büyük bir mücadele verdiğini belirten Aycan Bilim, "Eşim iyi bir asansör ustası. Sürekli olarak kamu veya özel kuruluşlara olsun iş başvurusu yapıyor, ancak geçmişinde yaşadığı uyuşturucu bağımlılığından aldığı cezalar hep karşısına çıkarıldığı için iş bulamıyor. Daha önce oturduğumuz evin kirasını ödeyemediğimiz için ev sahibi eşyalarımızı dışarı attı. Şimdi 250 TL olan bir gecekonduda çocuğum, 70 yaşındaki hiç bir geliri olmayan yatalak babama bakıyorum. Yoksullukla mücadele ettiğimiz için durumumuzu Mamak Kaymakamlığı'na ve Mamak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne yazılı ve şahsen defalarca bildirdim. Kaymakamlık sadece iki ayda bir çocuk bezi yardımında bulunuyor. Bu bezler ne çocuğuma, ne de babama yetiyor. Kocam iş bulamadığı için eve ekonomik destek sağlayamıyor. Ben de çocuğa ve yatalak babama bakmak zorunda olduğum için iş arayamıyorum. Ev kiramızı ve giderlerimizi karşılayamıyoruz" diye konuştu.

Yakınları ve komşularının verdikleri yardımları kestiğini, çaresizlik içinde kalıdğını öne süren Bilim, "Kocamın geçmişinde yaşadığı hataları nedeniyle mağduriyet yaşıyoruz. Eşim cezalarını ifa etmiş. Ama iş ararken hep geçmişinde yaşadığı suçlar nedeniyle iş bulamıyor. Eşimin suçu ne zaman bitecek?" diye soruyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler