Canlı bomba olsa tutuklanmazdı

17 yaşındaki milli futbolcu elleri kirli ve terli olduğu için ‘eyleme katılmıştır’ diye tutuklandı.

Yayınlanma: 20.10.2015 - 07:53
Abone Ol google-news

Diyarbakır’da lise son sınıf öğrencisi M.A, 13 Ekim’de okuldan eve giderken gözaltına alındı. M.A, Bağlar Şeyh Şamil Mahallesi’ndeki eyleme katıldığına dair hiçbir delil olmamasına karşın polislerin, “Yakalandığı sırada aşırı terli ve ellerinin kirli olduğu ve göz teması yapıldığı” yönündeki tutanağı ile savcılığa sevk edildi. Savcılık da polislerin hazırladığı bu tutanak doğrultusunda M.A’yı “Örgüt adına eylem ve faaliyette bulunmak” suçlamasıyla mahkemeye sevk etti. Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliği M.A’yı tutukladı. M.A’nın “Ellerim kirliydi çünkü top oynadım” savunması ise dikkate alınmadı.

Belediyede otobüs şoförü olan baba Sadat A, “Oğlumun okuldan çıktığı saat belli. Okuldan çıktıktan sonra eylem yapıldığı öne sürülen yere ve çocuğumun yakalandığı yere baksınlar. Tatbikat yapsınlar, okuldan çıktığı saatten sonra eylem yaptığı yer ve yakalandığı yere nasıl bu kadar çabuk ulaşmış. Eğer 10 dakikada yapan olursa hakları var. Tutuklasınlar ama bu olayda polis sırf eylemle ilgili birini yakalamış olmak için çocuğumu suçu olmadığı halde yakaladı. Çocuğumun geleceğini karartacaklar” dedi.

Hukuk çiğnedi

Aylık gelirinin 1.500 lira dolayında olduğunu ama 40 bin lira borcu bulunduğunu dile getiren baba Sadat A, “Bu 40 bin liradan evime sadece bir buzdolabı aldım, geri kalanını çocuklarımın eğitimi için borçlandım. Oğlumun okulda devamsızlığı yok, derslerinde başarılı, çantasından da sadece defter ve kitapları var. O hukuk okuyup bu ülkenin hukuk sistemine bir katkıda bulunmak istiyordu ama hukuk onu çiğnedi. Daha dün Anayasa Mahkemesi Başkanı bile “Hukuk iyi işlemiyor” dedi. Cumhurbaşkanı ülkeyi yöneteceğine insanlara hukuksuzluk yapılmasına seyirci kalıyor. Çocuğumu İstanbul’dan, İzmir’den futbol kulüpleri istedi ama gurbette zorluk çeker diye göndermedim. Bu ülkede Kürt illerinde yaşamak sanki suç, sanki buradaki bütün çocuklar tutuklanmak için doğuyorlar” diye konuştu.

17 yaşındaki M.A'nın avukatı tutuklama kararına itiraz etti.

‘Biraz da Bilal ter döksün’

Çocuğunun futbol tutkusunu herkesin bildiğine dikkat çeken anne Amine A. ise “Akşama kadar top oynayıp gelip derslerini çalışıyordu. Bilal de bu ülke için biraz ter döksün. Benim oğlum döktü. Ama onun geleceğini elinden alacaklar” dedi. M.A’nın top koşturduğu Diyarbakır 1903 Kartalspor kulübünün başkanı Muhsin Balkaş, “Çok terbiyeli, gelecek vadeden futbolcumun o olayların içine gireceğini düşünmüyorum bile. Kendisi aynı zamanda milli takım futbolcusudur. Mehmet geçen sene U 17’de oynadı. Bu sene de milli takım forması giyeceğini beklerden başına bu talihsiz olay geldi” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler