Doktorlara 'camiyi kirletme' iddiasıyla 10 ay hapis cezası

Gezi Parkı direnişinde Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’nde polisin orantısız müdahalesi sonucu ağır yaralanan kişilere tıbbi yardımda bulundukları gerekçesiyle yargılanan hekimlerin davasında mahkeme kararını verdi.

Yayınlanma: 23.10.2015 - 16:46
Abone Ol google-news

Doktorlar Sercan Yüksel ve Erenç Yasemin Dokudan’ın da aralarında bulunuğu 4 sanık hakkında “ibadethaneyi kirletme” suçundan 10 ay hapis cezası veren mahkeme, cezayı erteledi. “Özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma” suçundan 3 sanığa 2’şer ay 15’er gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, cezayı ertelemedi.

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 255 sanıklı davaya 6 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Son sözü sorulan tutuksuz sanık Ahmet Küçükkayalı, “Doğru zamanda doğru yerdeydik. Demokratik hakkımızı kullandık. Yanlış bir şey yapmadık” dedi.

Armağan Hasan Çoban da “Tamamiyle yanlış zamanda yanlış yerde olduğumdan hakkımda dava açıldı. Beraatimi istiyorum” diye konuştu. Davayı karara bağlayan mahkeme, doktorlar Sercan Yüksel ve Erenç Yasemin Dokudan’ın suçluyu kayırma suçundan beraatine karar verdi. Mahkeme, 7 sanığın tüm suçlardan ayrı ayrı beraatlerine karar verirken, 244 sanığı da değişik suçlardan 2 ay 15 gün ile 1 yıl 2 ay 16 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

İddianamede, toplam 220 şüphelinin, 1 yıl 2 aydan 7 yıla kadar değişen hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Diğer sanıkların ise 1,5 yıldan 21 yıla kadar değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler