Herkes aradı AKP unuttu

Çetin Altan’ın ölümünün ardından aileye başsağlığı ve taziye mesajları yağarken, hükümet kanadından kimsenin aileye taziyede bulunmaması dikkat çekti. 11. Cumhurbaşkanı Gül telefonla taziyelerini sunarken, Kılıçdaroğlu, Altan ailesini ziyaret etti, Çetin Altan ile ilgili anılarını paylaştı.

Yayınlanma: 25.10.2015 - 23:13
Abone Ol google-news

Gazeteci-yazar Çetin Altan’ın (88) ölümünün ardından aileye başsağlığı ve taziye mesajları yağarken hükümet kanadından kimsenin aileye taziyede bulunmaması dikkat çekti. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çetin Altan’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü telefon açarak aileye iletirken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önceki geceyarısı Altan ailesinin evine giderek taziye ziyaretinde bulundu.

HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ da üzüntülerini aileye telefonla iletti. Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen, Çetin Altan anısına bir taziye mesajı yayımlarken; KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı da Altan için başsağlığı mesajı yayımladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci-yazar Çetin Altan’ın vefatı nedeniyle, Altan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Mehmet Altan ve Ahmet Altan’a taziyelerini ileten Kılıçdaroğlu, seçim kampanyası programları nedeniyle cenaze törenine katılamamaktan duyduğu üzüntüyü ifade etti. Gece yarısı aileyi evinde ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Çetin Altan ile ilgili anılarını da paylaştı. Kılıçdaroğlu, Altan ailesinin diğer fertleriyle de sohbet etti. Ahmet Altan da son kitabını Kılıçdaroğlu için imzaladı.

Gülen’den mesaj

Çetin Altan ölümünün ardından Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen de mesaj yayımladı. Gülen’in mesajı şöyle: “Gazetecilik mesleğinin ülkemizdeki duayenlerinden, demokrasi ve fikir hürriyeti mücadelesinde yeni nesillere hüsn-ü misal olmuş kalem ustası, 13. dönem milletvekili değerli yazar ve şair Çetin Altan Beyefendi’nin vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Kendisine Cenab-ı Mevlâ’dan rahmet ve merhamet; başta değerli eşi olmak üzere, her zaman birer cesaret timsali olarak gördüğüm oğulları gazeteci- yazar Ahmet ve Mehmet Altan Beylere, diğer aile fertleriyle dost ve sevenlerine, meslektaşlarına ve basın camiamıza başsağlığı dilerim.”

KCK’den başsağlığı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı da Altan’ın vefatı için başsağlığı mesajı yayımladı. KCK mesajında, Altan’ın ömrü boyunca düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğü için mücadele ettiği ve bu amacının HDP çizgisi temelinde başarıya ulaşacağı belirtildi. Açıklamada “Türkiye’de sosyalizm, demokrasi ve özgürlük mücadelesine emek veren kişiliklerden olan büyük yazar-aydın Çetin Altan’ı kaybetmiş bulunuyoruz. Ailesine, dostlarına ve tüm Türkiye halklarına başsağlığı diliyoruz” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler