Diyarbakır'da IŞİD operasyonu: İki polis şehit

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, güvenlik güçlerince terör örgütü IŞİD mensuplarının bulunduğu eve düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. Teröristlerin yerleştirdiği bombanın infilak etmesi sonucu 2 polis şehit oldu, 5 polis yaralandı. Çatışmada 7 terörist öldürüldü, 12'si yakalandı.

Yayınlanma: 26.10.2015 - 09:11
Abone Ol google-news

<video:394913>



Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kentte IŞİD'li teröristlere yönelik yaptığı çalışma ardından bugün saat 03.00'den itibaren daha önceden belirlenen 17 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında timler merkez Kayapınar İlçesi'nin Huzurevler Mahallesi 53'üncü Sokak üzerindeki bahçeli ve müstakil bir eve de girdi. Teröristler, polis ekiplerinin girdiği evin bahçesinde daha önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi.

Şiddetli patlamada Özel Harekat Şubesi'nde görevli 5 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler, çağırılan ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Ancak, durumu ağır olan 2 polis memuru tüm müdahalelere rağmen şehit oldu.

Yaralı 5 polis, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Patlama ardından IŞİD'lilerin bulunduğu evden polis ekiplerine otomatik silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmalar saatlerce sürdü. Polisin güvenlik nedeniyle giriş ve çıkışlara kapattığı sokakta silah ve patlama sesleri duyuldu. Çatışmalarda IŞİD'e üye 7 terörist öldürülürken, 12'si de sağ yakalandı. Yakalanan teröristler Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındı.

Diyarbakır'da polisin operasyon düzenlediği evde bulunan ve güvenlik güçleriyle çatışmaya giren teröristlerin bazılarının 'canlı bomba' eylemlerine hazırlıklandıkları iddia edildi. Çatışma ve operasyonun düzenlendiği sokak ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri de alındı.

Valilikten operasyonla ilgili açıklama geldi

Açıklamada, şöyle denildi: "Diyarbakır'da DAEŞ terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik 26.10.2015 günü sabah saatlerinde çok sayıda ev ve işyerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlenmiştir. Düzenlenen operasyonda Kayapınar İlçesi Huzurevleri Mahallesi'nde bir adreste çatışma çıkmış, çatışmada polis memurları Gökhan Çakıcı ve Sadık Özkan şehit olmuştur. Devam eden çatışmada 5 emniyet mensubu yaralanmış, tedavileri kaldırıldıkları hastanelerde devam etmekte olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Düzenlenen operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirilmiş ve 12 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ayrıca yapılan aramalarda çok miktarda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kurtulmuş'tan Diyarbakır'daki operasyonla ilgili açıklama

Diyarbakır'dan Çorum’a şehit ateşi düştü

Diyarbakır'da IŞİD operasyonu: İki polis şehit-FOTOĞRAFLAR

Diyarbakır'daki çatışmanın görüntüleri cep telefonu kamerasında - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler